Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Middelie

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Middelie voel je je een stuk veiliger thuis. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarbij signaleert een huisalarm ook bij brand of lekkage. Met onze speciale keuzehulp tonen wij uitgebreide informatie over de meest populaire systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Verder check je op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Middelie en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-middelie

Alarminstallatie Middelie laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektrisch systeem dat een signaal geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij ongewone situaties wordt het alarm getriggerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een agent controleert het signaal en neemt direct contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Middelie? In het volgende stukje vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan bepaal je welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail, lichtalarm. Een interessante keuze is extra service van een speciale meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Afsluitend heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen opvragen

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Middelie en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De beveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Middelie?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven in jouw regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer mensen in de gemeente Edam-Volendam houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene, rookmelders, afstandsbediening. Tevens zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Let erop dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €675,00 tot +/- €1550,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1050,00 oplopend tot €2250,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde onderdelen, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €2000,00 tot wel €2300,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Middelie.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, pincode, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Middelie (juli 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het bijgaande overzicht tonen wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Middelie. Zij hebben ervaring met merken als BHV en Pikt-O-Norm. Of zoek door naar aanbieders en bedrijven in Warder, Oosthuizen, Kwadijk en Westbeemster.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Middelie te verkleinen. Lees ook meer info over Sirenes.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Middelie vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een complete alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In de regel werken zij met een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, TP-Link, D-Link, EZVIZ, Somfy & Arlo, Yale, Netamo, Eufy, Eve.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Middelie?

De kosten van een slim alarmsysteem in Middelie voor thuis liggen je tussen de €575,00 en €1125,00. De exacte prijs komt tot stand door welk alarm je kiest, extra services zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, het aantal kamers, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er gaande is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De beveiliger belt direct de bewoners of andere contactpersonen als er sprake is van inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €17,50 en €32,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een verdachte poging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een dome/bullet camera vanaf €250,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €475,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Middelie.


Postcodegebied: 1472

Plaats een reactie