Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Steenbergen

Dankzij een alarmsysteem in Steenbergen voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Dit alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Ook stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij handige info over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop tonen wij op deze site een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Steenbergen en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-steenbergen

Alarminstallatie Steenbergen laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een verdachte poging zal het alarm afgaan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In sommige situaties wordt jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De beveiliger bekijkt de situatie en probeert contact te leggen met de afgesproken waarschuwingsadressen. Als er sprake is van inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Steenbergen? Hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en achterhaal waar inbrekers binnen kunnen komen. Daardoor weet je welke risicovolle plekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: rookmelders, bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook E-mail, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Een interessante keuze is extra service van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om de pakkans te vergroten kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Steenbergen en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De installateur demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Steenbergen?

Vraag offertes op bij bedrijven in direct regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Steenbergen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders. Eveneens start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is heel snel te installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarieven inclusief montage: €700,00 tot €1350,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1000,00 tot ongeveer €2350,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bedrade onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1900,00 tot wel €2650,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Steenbergen.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, tag, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Steenbergen (juni 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de tabel hieronder bekijk je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Steenbergen. Zij werken met gangbare merken als Cooper en Kenwei. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in Tholen, Roosendaal, Woensdrecht en Bergen op Zoom.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden 10 handige tips om de kans op inbraak in Steenbergen te verminderen. Check ook extra informatie over Toegangscontrole.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten installeren?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Steenbergen vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een effectieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Doorgaans werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, TP-Link, D-Link, Foscam, EZVIZ + Netamo, Eufy, Yale, Hombli, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Steenbergen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Steenbergen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €550,00 en €825,00. De normale prijs wordt beïnvloed door welk alarm je kiest, extra services zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasmelder, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak controleert een centralist wat er precies gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator waarschuwt de bewoners bij overval, inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De extra kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €52,50 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €150,00 p/stuk. Wil je haarscherp beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera vanaf €525,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Steenbergen.


Postcodegebied: 4650, 4651, 4652, 4756

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie