Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rucphen

Met een alarmsysteem in Rucphen is jouw woning dag en nacht beveiligd. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Ook signaleert een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze handige keuzehulp lees je goede informatie over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder verstrekken we op deze site landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Rucphen en vind je slimme tips tegen inbraak.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-rucphen

Alarminstallatie Rucphen plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat een melding zal versturen bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een ongewone beweging gaat vaak een luid alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Als extra optie wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De operator bekijkt de melding en probeert contact te leggen met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Rucphen? In het onderstaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor markeer je welke ramen en deuren meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: rookmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt binnen korte tijd 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rucphen en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij onraad.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Rucphen?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven uit jouw regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Rucphen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met camerabewaking, rookmelders, buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders. Tevens start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het installatieproces is zo gedaan en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €750,00 tot €2250,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De kans op een storing is minimaal, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Onkosten inclusief installatie: €1300,00 tot wel €2300,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde sensors, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze componenten.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1800,00 tot wel €1900,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Rucphen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, pincode, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rucphen (april 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het overzicht hieronder delen wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rucphen. Zij werken met gangbare merken als Security Center en Masterlock. Of bekijk verkooppunten en leveranciers Halderberge, Moerdijk, Roosendaal en Tholen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je goed werkende tips om de kans op inbraak in Rucphen te beperken. Bekijk ook meer informatie over Telefoonmelding.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Rucphen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan garant voor een vernuftige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Dikwijls kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, Bosch, Foscam, EZVIZ, Somfy + Netamo, Eve, Hombli, Yale, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat kost een alarmsysteem installeren in Rucphen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Rucphen voor thuis liggen tussen de €425,00 en €1225,00. De daadwerkelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, het aantal extra opties zoals camerabeveiliging of gasmelder, het aantal kamers, en het onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Zodra het alarm beweging detecteert bekijkt een medewerker meteen wat de actuele status is en wie er ingeschakeld moet worden. Een agent zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een overval, inbraak of brand Door middel van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijs van een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 & €52,50 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij detectie wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, SMS, telefonische oproep, e-mail. In het geval van een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een bekabelde analoge camera vanaf €300,00 per aansluiting. Zoek je een oplossing met HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera vanaf €400,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Rucphen.


Postcodegebied: 4715

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie