Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Kornwerderzand

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Kornwerderzand voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarbij kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp tonen wij praktische info over de soorten systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens check je hier landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Kornwerderzand en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-kornwerderzand

Alarminstallatie Kornwerderzand installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij verdachte omstandigheden gaat het alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Wanneer je dat wil wordt jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De operator kijkt de melding na en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Kornwerderzand? In het volgende stukje leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Zo markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, rookmelders, waterdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via radiogolven. en kent een eenvoudige installatie. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, E-mail, SMS, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van een speciale meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Kornwerderzand en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De beveiligingsspecialist demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een goed alarmsysteem kopen in Kornwerderzand?

Vergelijk tarieven van installateurs in de buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Súdwest-Fryslân kiezen voor alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Tevens zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, dat werkt op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 oplopend tot €2050,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Onkosten inclusief installatie: €950,00 tot €2150,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bedrade sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1200,00 tot wel €2200,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Kornwerderzand.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, pas, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Kornwerderzand (mei 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder bieden wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Kornwerderzand. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Ajax Kidde en Newlec. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Cornwerd, Makkum, Zurich en Pingjum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven handig tips om de kans op inbraak in Kornwerderzand te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Kornwerderzand vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s helpen jou met een ingenieuze alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In potentie kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, EZVIZ, TP-Link, D-Link, Bosch & Hombli, Arlo, Netamo, Eve, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Kornwerderzand?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Kornwerderzand voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €550,00 en €950,00. De exacte prijs komt tot stand door welk alarm je kiest, de extra opties zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het soort woning, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er iets aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) als er sprake is van inbraak of brand D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 & €35,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een verdachte poging wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de pakkans een stuk groter is.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een bekabelde analoge camera vanaf €200,00 per camera. Zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera vanaf €475,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Kornwerderzand.


Postcodegebied: 8752

Plaats een reactie