Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hellendoorn

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Hellendoorn beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Dit alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Ook waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp verstrekken we uitgebreide informatie over de soorten systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast tonen wij op dit platform mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Hellendoorn en check je praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-hellendoorn

Alarminstallatie Hellendoorn laten aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch waarschuwingssysteem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging zal het alarm afgaan en ontvang jij op je telefoon een melding. In veel gevallen is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een professional volgt de situatie meteen op en belt direct het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hellendoorn? In het volgende stukje vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo maak je een plan welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, bewegingsmelders, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm wordt alle verbonden met draden zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: telefonische oproep, SMS, lichtalarm, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer je adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt zo snel mogelijk allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hellendoorn en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De beveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd wanneer het alarm gaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Hellendoorn?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven in jouw buurt

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Heel veel mensen in de gemeente Hellendoorn kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking. Verder dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €750,00 tot ongeveer €1500,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarieven inclusief installatie: €1200,00 oplopend tot €2150,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bekabelde sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1400,00 – €2500,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Hellendoorn.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, tag, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hellendoorn (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In dit overzicht bekijk je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hellendoorn. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Asecos en Amex. Op onze site bekijk je ook leveranciers en aanbieders in Rijssen-Holten, Hof van Twente, Deventer en Voorst.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden goed werkende tips om de opties voor inbraak in Hellendoorn te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Toegangscontrole.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Hellendoorn vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Overijssel kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een vernuftige alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Meestal heb je de keuze voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, Foscam, TP-Link, D-Link, EZVIZ & Yale, Hombli, Netamo, Eufy, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Hellendoorn?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Hellendoorn voor thuis liggen tussen de €450,00 en €1175,00. De offerteprijs is afhakelijk van het type systeem (draadloos of bedraad), de eventuele uitbreidingen zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen wordt er in de alarmcentrale gekeken of er iets aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. Een agent probeert bewoners meteen te bellen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijs van een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 & €40,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. De meest betaalbare keuze is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €250,00 per camera. Heb je liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Plaats dan een HD IP camera voor €625,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Hellendoorn.


Postcodegebied: 7443, 7447

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie