Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Mûnein

Dankzij een alarmsysteem in Mûnein verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarbij heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkage. In onze keuzehulp check je goede details over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Bovendien tonen wij op dit platform toonaangevende beveiligingsbedrijven in Mûnein en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-munein

Alarminstallatie Mûnein laten installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat notificaties verstuurt bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij ongewone situaties zal het alarm worden geactiveerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een professional kijkt de melding na en belt direct de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een noodsituatie kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Mûnein? In het gedeelte hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan maak je een plan welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bedrade systemen wordt alle verbonden met draden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, lichtalarm, SMS, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met een accurate melding voor de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Mûnein.

 5. Installatieservice

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De beveiliger geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Mûnein?

Vergelijk kosten en voorwaarden van specialisten in jouw regio

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Tytsjerksteradiel kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking. Tevens dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, met units die werken met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Aandachtspunten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €725,00 tot wel €2100,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €1000,00 tot ongeveer €2000,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bekabelde componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1300,00 tot wel €2900,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Mûnein.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, tag, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Mûnein (december 2023)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In deze tabel bekijk je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Mûnein. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als BHV en Menvier. Je bekijkt hier ook verkooppunten en leveranciers Aldtsjerk, Readtsjerk, Oentsjerk en Gytsjerk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen 10 handige tips om de opties voor inbraak in Mûnein te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Toegangscontrole.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Mûnein vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan bekend om een vernuftige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Steeds vaker kan je kiezen voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, Foscam, TP-Link, EZVIZ, D-Link of Netamo, Eufy, Hombli, Eve, Yale.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Mûnein?

De kosten van een goed alarmsysteem in Mûnein voor thuis liggen je tussen de €375,00 en €800,00. De normale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of gasdetector, het aantal ramen en deuren, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Als het alarm een signaal opvangt analyseert een operator wat er gaande is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een agent stelt woningeigenaren op de hoogte in het geval van een inbraak of brand. Met Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 & €40,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij ongewone situaties kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bekabelde analoge camera vanaf €225,00 p/stuk. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €575,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Mûnein.


Postcodegebied: 9063

Plaats een reactie