Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Stroobos

Door middel van een alarmsysteem in Stroobos voel je je een stuk veiliger thuis. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie schrikt inbrekers af, jaagt inbrekers de deur uit en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Eveneens signaleert een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp check je betrouwbare informatie over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook doorzoek je hier een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Stroobos en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-stroobos

Alarminstallatie Stroobos laten plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch mechanisme dat een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een foute beweging gaat het alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Indien gewenst is jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De centralist ziet direct wat de situatie is en waarschuwt het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerd alarm worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Stroobos? In het stukje hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en achterhaal waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie maak je een plan welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: beveiligingscamera’s, gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, SMS, lichtalarm, E-mail. Een interessante keuze is een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Indien gewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Stroobos en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De vakman geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een erkend alarmsysteem kopen in Stroobos?

Ontvang gratis offertes van installatiebedrijven in direct regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Achtkarspelen laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief afstandsbediening, meldkamer koppeling, buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders. Daarbij dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende opsomming zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen op kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijzen inclusief montage: €775,00 oplopend tot €1600,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarieven inclusief installatie: €900,00 tot ongeveer €1750,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kies je voor draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1250,00 oplopend tot €2900,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand lees je meer over veilig wonen in Stroobos.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, druppel, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Stroobos (juli 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de bijgaande tabel ontdek je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Stroobos. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Trias en Masterlock. Op onze site bekijk je ook installateurs en bedrijven in Gerkesklooster, Kommerzijl, Lutjegast en Opende.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Stroobos te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Brandblusser.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Stroobos vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Meestal kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, Foscam, EZVIZ, Bosch, TP-Link of Netamo, Hombli, Yale, Arlo, Eve.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Stroobos?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Stroobos voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €325,00 en €925,00. De precieze prijs is afhakelijk van het type alarm, extra services zoals camera’s of brandmelder, het woonoppervlak, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt een medewerker meteen wat er aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een specialist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij een geverifieerde alarmmelding Door gebruik te maken van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De investering in een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 & €55,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een verdachte poging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een aantal slimme camera’s, vanaf €225,00 per unit. Heb je liever een compleet beveiligd huis met HD beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €400,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Stroobos.


Postcodegebied: 9871, 9872

Plaats een reactie