Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oudebildtzijl

Door het installeren van een alarmsysteem in Oudebildtzijl verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij onraad en geeft je een gerust en veilig gevoel. Evenzeer signaleert een huisalarm ook bij brand of lekkage. Met onze speciale keuzehulp verstrekken we populaire informatie over de verschillende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. In aanvulling hierop verstrekken we op deze pagina bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Oudebildtzijl en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-oudebildtzijl

Alarminstallatie Oudebildtzijl aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een verdachte poging zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je een melding op je smartphone. In veel gevallen is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een expert bekijkt de situatie en neemt direct contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij brand, inbraak of een overval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oudebildtzijl? In ons speciale stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Op deze manier weet je welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. M.b.t. inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: bewegingsmelders, waterdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en kan snel worden aangesloten. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: SMS, lichtalarm, telefonische oproep, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar een 24/7 meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Als laatste is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oudebildtzijl.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De installateur hoe je het systeem in werking stelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon ingeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij calamiteiten.

Een goed alarmsysteem kopen in Oudebildtzijl?

Krijg verschillende offertes van specialisten uit de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Waadhoeke laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening. Ook start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming zullen we daar een toelichting op geven.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 tot wel €1850,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1125,00 tot wel €2050,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bedrade sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1850,00 – €2250,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Oudebildtzijl.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, ID, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oudebildtzijl (december 2023)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de tabel hieronder bekijk je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oudebildtzijl. Zij kunnen je helpen met merken zoals Notifier en Alarmtech. Of bekijk installateurs en bedrijven in St.-Jacobiparochie, Lekkum, Vrouwenparochie en St.-Annaparochie.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. Hierna delen we 10 handige tips om de kans op inbraak in Oudebildtzijl te beperken. Lees ook meer info over Soorten alarminstallaties.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Oudebildtzijl vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Zij staan garant voor een complete alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Optioneel kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, D-Link, TP-Link, Somfy, Bosch & Yale, Eve, Hombli, Eufy, Arlo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Oudebildtzijl?

De kosten van een goed alarmsysteem in Oudebildtzijl voor thuis liggen gemiddeld tussen de €325,00 en €1425,00. De uiteindelijke prijs hangt af van het soort systeem, het aantal extra opties zoals camera’s of CO2 melder, het aantal kamers, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een agent neemt meteen contact op met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 & €45,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Zodra het alarm wordt getriggerd kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je beelden terug kunt kijken. Voor de kleine portemonnee is er een bekabelde analoge camera vanaf €250,00 per aansluiting. Heb je liever een systeem met HD-beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €450,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Oudebildtzijl.


Postcodegebied: 9078

Plaats een reactie