Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Lekkum

Dankzij een alarmsysteem in Lekkum is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je een gerust en veilig gevoel. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je goede info over de soorten systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Verder check je op dit portaal verschillende beveiligingsbedrijven in Lekkum en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-lekkum

Alarminstallatie Lekkum laten plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een bepaalde gebeurtenis. Bij onraad slaat het alarm aan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Tegen extra betaling wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een specialist bekijkt wat er aan de hand is en probeert contact te leggen met de betrokken klant. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Lekkum? In het volgende stukje lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Aan de hand hiervan maak je een plan welke ramen en deuren meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We onderscheiden diverse type alarmeringen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm. Een interessante keuze is doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. 7 dagen per week, de hele dag door controle. Mogelijk kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Lekkum.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De beveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd bij abnormale gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Lekkum?

Vraag offertes op bij experts uit jouw regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Heel veel mensen in de gemeente Leeuwarden gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Daarbij moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Vergeet niet dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €700,00 tot wel €2200,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De werking is erg nauwkeurig, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijzen inclusief installatie: €1275,00 tot €2150,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bekabelde onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1750,00 tot ongeveer €2400,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Lekkum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, druppel, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Lekkum (juli 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In deze tabel delen wij de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Lekkum. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Ramcro en Salvus. Je bekijkt hier ook aanbieders en bedrijven in Miedum, Snakkerburen, St.-Jacobiparochie en Oudebildtzijl.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven goed werkende tips om de opties voor inbraak in Lekkum te verkleinen. Check ook extra informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem laten installeren?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Lekkum vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een ingenieuze alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Dikwijls werken zij met een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, Foscam, Bosch, TP-Link, D-Link & Eve, Yale, Netamo, Arlo, Eufy.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Lekkum?

De kosten van een goed alarmsysteem in Lekkum voor thuis liggen gemiddeld tussen de €450,00 en €900,00. De normale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type systeem (draadloos of bedraad), de eventuele uitbreidingen zoals camera’s of rookmelder, de grootte van het huis, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Wanneer er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een dreigende situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een specialist belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij een noodsituatie Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De onkosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en +/- €30,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een aantal slimme camera’s, vanaf €175,00 per aansluiting. Zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €575,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Lekkum.


Postcodegebied: 9079, 9081

Plaats een reactie