Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hieslum

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Hieslum beveilig je jouw huis tegen inbraak. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, waarschuwt bij onraad en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Als extra voordeel zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je handige details over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Verder doorzoek je op dit portaal landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Hieslum en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-hieslum

Alarminstallatie Hieslum laten installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektrisch systeem dat een signaal geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een verdachte poging zal het alarm afgaan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Indien gewenst is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een expert kijkt de melding na en belt direct de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een noodgeval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hieslum? In het volgende stukje vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar de zwakke plekken liggen. Op die manier markeer je welke risicovolle plekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Met het oog op inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: rookmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, waterdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bedrade systemen worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Mogelijk kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hieslum en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die gealarmeerd worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Hieslum?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven uit jouw regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer mensen in de gemeente Súdwest-Fryslân kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders. Daarbij start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €775,00 tot +/- €1750,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De werking is erg nauwkeurig, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1000,00 oplopend tot €1850,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kies je voor draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1100,00 tot wel €2800,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Hieslum.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, pincode, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hieslum (december 2023)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Maar, als je het laat plaatsen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht check je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hieslum. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Videotec en Alphavision. Of bekijk verkooppunten en leveranciers Parrega, Dedgum, Ferwoude en Exmorra.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Hieslum te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Alarmlicht.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Hieslum vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een innovatieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In potentie bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, Foscam, Somfy, Bosch, EZVIZ of Eufy, Eve, Yale, Arlo, Hombli.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Hieslum?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Hieslum voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €475,00 en €950,00. De normale prijs wordt berekend a.d.h.v. het type alarm, het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Zodra het alarm beweging detecteert bekijkt de medewerker wat er aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker van de meldkamer waarschuwt de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijzen van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 & €32,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij onraad krijg je direct een melding. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail, SMS. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je beelden terug kunt kijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €300,00 per aansluiting. Zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €400,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Hieslum.


Postcodegebied: 8762

Plaats een reactie