Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zwagerbosch

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Zwagerbosch schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. In onze handige keuzehulp verstrekken we praktische info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop verstrekken we op dit portaal bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Zwagerbosch en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-zwagerbosch

Alarminstallatie Zwagerbosch laten aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektrisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij onraad gaat vaak een sirene af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Indien gewenst is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een expert analyseert de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zwagerbosch? Hieronder nemen we alle stappen met je door.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan ontdek je welke risicovolle plekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bedraad systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zwagerbosch.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De expert demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Zwagerbosch?

Vergelijk kosten en voorwaarden van vakmannen in jouw buurt

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Flink wat huizen in de gemeente Noardeast-Fryslân houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking. Eveneens zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is heel snel te installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €650,00 – €1400,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een betrouwbaar systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarief inclusief installatie: €1250,00 tot €1700,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt installeer je bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1900,00 tot +/- €2550,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Zwagerbosch.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, pas, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zwagerbosch (december 2023)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de tabel hieronder delen wij de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zwagerbosch. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Lobeco en Recommand. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Roden, Lieveren, Kollumerzwaag en Triemen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we 10 handige tips om de kans op inbraak in Zwagerbosch te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Meldkamer.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Zwagerbosch vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, Somfy, EZVIZ, Bosch, Foscam + Yale, Eufy, Netamo, Eve, Arlo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Zwagerbosch?

De kosten van een slim alarmsysteem in Zwagerbosch voor thuis liggen tussen de €450,00 en €1075,00. De precieze prijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, de grootte van de woning en garantietermijn.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt de centralist direct wat er precies gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De beveiliger neemt meteen contact op met de bewoners als er sprake is van inbraak of brand D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 & €42,50 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en stimuleren vervolging bij de rechter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een goedkope optie is een aantal slimme camera’s, vanaf €275,00 per camera. Liever een systeem met HD-beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €400,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Zwagerbosch.


Postcodegebied: 9299

Plaats een reactie