Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Boksum

Door het installeren van een alarmsysteem in Boksum schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een alarminstallatie schrikt inbrekers af, waarschuwt bij een inbraak en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Als extra voordeel geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkage. In onze handige keuzehulp lees je handige details over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend tonen wij hier erkende beveiligingsbedrijven in Boksum en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-boksum

Alarminstallatie Boksum aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch apparaat dat via sensoren een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een ongewone beweging wordt het alarm getriggerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Als extra optie wordt jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De beveiliger kijkt de melding na en neemt direct contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodsituatie kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Boksum? In ons speciale stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Wat betreft inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: rookmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  Er zijn diverse type alarmeringen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail. Een interessante keuze is een standaard melding richting de meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Boksum.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De woningbeveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een goed alarmsysteem kopen in Boksum?

Ontvang gratis offertes van experts in de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Waadhoeke gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals afstandsbediening, buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling. Eveneens heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is heel snel te installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Let erop dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €1250,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijzen inclusief installatie: €1050,00 – €2000,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1950,00 oplopend tot €2150,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra sensoren en slimme beveiliging voor extra comfort. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Boksum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, druppel, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Boksum (december 2023)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het overzicht hieronder bieden wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Boksum. Zij kunnen je helpen met merken zoals Escalight en Musdo. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Blessum, Deinum, Hilaard en Jellum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen relevante tips de kans op inbraak in Boksum te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Stil alarm.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Boksum vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s helpen jou met een vernuftige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Optioneel bieden zij de optie tot een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, Somfy, Foscam, EZVIZ, D-Link & Hombli, Yale, Netamo, Arlo, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Boksum?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Boksum voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €600,00 en €875,00. De daadwerkelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, de additionele services zoals camera’s of brandmelder, het woonoppervlak, en het onderhoudscontract.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt een medewerker meteen wat er rondom het huis gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker van de meldkamer neemt meteen contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De onkosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en +/- €45,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een signalering kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een mix van enkele losse camera’s, vanaf €250,00 per stuk. Wil je haarscherp beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €425,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Boksum.


Postcodegebied: 9031

Plaats een reactie