Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hoofdplaat

Met een alarmsysteem in Hoofdplaat beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Dit alarminstallatie heeft een preventieve werking, beperkt de eventuele schade en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Evenzeer stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, rook of een gaslek. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je goede info over de mogelijke systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste tonen wij op dit platform bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Hoofdplaat en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-hoofdplaat

Alarminstallatie Hoofdplaat aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een verdachte poging slaat het alarm aan en krijg je in de app of per sms een melding. In veel gevallen wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een expert ziet direct wat de situatie is en waarschuwt de bewoners. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hoofdplaat? In ons speciale stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier weet je welke ingangen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: gasdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, glasbreuksensoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Een interessante keuze is doorschakeling met de een speciale meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hoofdplaat en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De vakman demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een goed alarmsysteem kopen in Hoofdplaat?

Ontvang gratis offertes van installatiebedrijven in direct regio

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Sluis gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening. Ook moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, met units die werken met batterijen. Het is heel snel te installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €775,00 tot wel €1800,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1275,00 tot €2300,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze sensors.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1100,00 tot +/- €1950,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand lees je meer over veilig wonen in Hoofdplaat.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, pas, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hoofdplaat (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In deze tabel bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hoofdplaat. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als HEKA en Videx. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in Schoondijke, Biervliet, Breskens en Nieuwvliet.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Hoofdplaat te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Hoofdplaat vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zeeland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Regelmatig kan je kiezen voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, Somfy, D-Link, Bosch, EZVIZ of Hombli, Eufy, Arlo, Eve, Yale.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Hoofdplaat?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Hoofdplaat voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €400,00 en €875,00. De exacte prijs wordt gekenmerkt door welk alarm je kiest, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt analyseert een operator wat er gaande is en of ze direct in actie moeten komen. Een specialist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een geverifieerd alarm. Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De investering in een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 & €45,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij ongewone situaties krijg je direct een melding. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, e-mail, SMS, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een set met analoge camera’s, vanaf €200,00 per unit. Wil je de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €475,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Hoofdplaat.


Postcodegebied: 4513

Plaats een reactie