Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Dinxperlo

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Dinxperlo beveilig je jouw huis tegen inbraak. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer zal het huisalarm afgaan bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je populaire details over de meest bekende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Als laatste vergelijk je op dit portaal een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Dinxperlo en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-dinxperlo

Alarminstallatie Dinxperlo aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingsinstallatie dat een signaal geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging gaat het alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In sommige situaties is jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker controleert het signaal en neemt telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Dinxperlo? In het stukje hieronder nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Met deze informatie kom je erachter welke ingangen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, rookmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, gasdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  Er zijn diverse type alarmeringen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van de meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Mogelijk kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Dinxperlo.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De installateur vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Dinxperlo?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen uit de buurt

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Aalten kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Ook zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het onderstaande blok zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarieven inclusief montage: €775,00 tot €1650,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijs inclusief installatie: €1300,00 oplopend tot €1900,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is een bekabelde alarminstallatie, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bekabelde componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1800,00 tot ongeveer €2350,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Dinxperlo.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, druppel, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Dinxperlo (april 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het overzicht hieronder vind je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Dinxperlo. Zij werken met gangbare merken als ATV en Mobiak S.A.. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in De Heurne, Winterswijk Meddo, Breedenbroek en Gendringen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Dinxperlo te limiteren. Lees ook meer info over Sirenes.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Dinxperlo vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een innovatieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Dikwijls kan jij hier ook terecht voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, Foscam, D-Link, Somfy, TP-Link & Hombli, Eufy, Yale, Netamo, Eve.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Dinxperlo?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Dinxperlo voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €550,00 en €1025,00. De precieze prijs komt tot stand door het gekozen systeem, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het woonoppervlak, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook checkt de centralist wat er rondom het huis gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. Een agent zoekt meteen contact met de bewoners bij een overval, inbraak of brand D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 en +/- €42,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij onraad wordt er een melding afgegeven. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, SMS, e-mail, lichtalarm. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een combinatie van basis camera’s, vanaf €175,00 per stuk. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €575,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Dinxperlo.


Postcodegebied: 7090, 7091

Plaats een reactie