Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Lichtenvoorde

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Lichtenvoorde kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, beperkt de eventuele schade en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Als extra voordeel zal het huisalarm afgaan bij brand, rook of een gaslek. Met onze speciale keuzehulp verstrekken we uitgebreide info over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Bovendien check je hier erkende beveiligingsbedrijven in Lichtenvoorde en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-lichtenvoorde

Alarminstallatie Lichtenvoorde laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een verdachte poging gaat er een luid (of stil) alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In veel gevallen wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker van de meldkamer kijkt de melding na en waarschuwt de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Lichtenvoorde? In het stukje hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Op die manier ontdek je welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: beveiligingscamera’s, gasdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem kan werken zonder kabels en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn diverse type alarmeringen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Mogelijk kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt binnen korte tijd meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Lichtenvoorde en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De expert geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Lichtenvoorde?

Krijg verschillende offertes van experts in jouw buurt

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer mensen in de gemeente Oost Gelre kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders. Ook moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dat batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 tot +/- €1200,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €1025,00 tot +/- €2300,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is een bekabelde alarminstallatie, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade onderdelen, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze sensors.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1150,00 tot ongeveer €2050,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Lichtenvoorde.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, pas, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Lichtenvoorde (mei 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het overzicht hieronder bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Lichtenvoorde. Zij kunnen je helpen met merken zoals Xmarker en Security Center. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in Vragender, Harreveld, Bredevoort en Winterswijk Corle.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Lichtenvoorde te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Lichtenvoorde vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die veel expertise hebben rondom het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan bekend om een vernuftige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Doorgaans werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, Bosch, EZVIZ, TP-Link, Somfy + Arlo, Yale, Eve, Eufy, Netamo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Lichtenvoorde?

De kosten van een goed alarmsysteem in Lichtenvoorde voor thuis liggen tussen de €450,00 en €800,00. De normale prijs wordt berekend a.d.h.v. het type alarm, extra services zoals alarmcentrale en camera’s of gasdetector, de grootte van het huis, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij onraad en inbraak analyseert een operator of er iets aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een specialist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een geverifieerd alarm. Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 en €50,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: SMS, telefonische oproep, e-mail, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €200,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €625,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Lichtenvoorde.


Postcodegebied: 7130, 7131, 7132

Plaats een reactie