Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Haarlo

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Haarlo voel je je een stuk veiliger thuis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Je alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Als extra voordeel zal het huisalarm afgaan bij brand of lekkage. In de praktische keuzehulp vind je populaire info over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend bieden we hier mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Haarlo en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-haarlo

Alarminstallatie Haarlo laten aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging zal het alarm worden geactiveerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Als extra optie is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De beveiliger bekijkt de situatie en neemt telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodgeval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Haarlo? In het volgende stukje vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan weet je welke risicovolle plekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, rookmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via radiogolven. en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, SMS, E-mail, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Haarlo en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De installateur geeft een uitleg over de werking van het systeem. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een handig alarmsysteem kopen in Haarlo?

Krijg verschillende offertes van experts in jouw buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Berkelland laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder zetten we het e.e.a. verder uiteen.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, dat werkt op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Grote nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 tot +/- €1400,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Dit werkt heel erg effectief, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Onkosten inclusief installatie: €1125,00 tot wel €1750,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze componenten.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €2000,00 oplopend tot €2850,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Haarlo.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, pincode, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Haarlo (februari 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het overzicht hieronder vind je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Haarlo. Zij hebben ervaring met merken als Sun en Hikvision. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Gelselaar, Beemte Broekland, Borculo en Mariënvelde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Haarlo te beperken. Lees ook meer info over Brandbeveiliging.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Haarlo vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan bekend om een effectieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, D-Link, TP-Link, Bosch, Foscam of Arlo, Eufy, Yale, Netamo, Eve.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Haarlo?

De kosten van een goed alarmsysteem in Haarlo voor thuis liggen gemiddeld tussen de €400,00 en €1175,00. De echte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type alarm, de extra opties zoals een beveiligingscamera of gasmelder, de grootte van het huis, en de installateur.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij brand, inbraak of glasbreuk checkt de centralist of er iets aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een professional waarschuwt de bewoners Bij een noodsituatie Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 & €40,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij onraad kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een systeem met digitale camera’s, vanaf €175,00 per unit. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Kies dan voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €600,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Haarlo.


Postcodegebied: 7273

Plaats een reactie