Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Gelselaar

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Gelselaar is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarnaast stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand of lekkage. Via onze adviseurs vind je betrouwbare details over de soorten systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Bovendien bekijk je op dit platform een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Gelselaar en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-gelselaar

Alarminstallatie Gelselaar laten installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch apparaat dat via sensoren een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij beweging gaat het alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Wanneer je dat wil is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De operator bekijkt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een noodsituatie kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Gelselaar? In het gedeelte hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Op die manier maak je een plan welke toegangsplekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, waterdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor een professionele integratie met de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan kosteloos allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Gelselaar en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiligingsspecialist geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Gelselaar?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven uit de buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer woningen in de gemeente Berkelland kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening. Daarbij moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, met units die werken met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Vergeet niet dan batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarieven inclusief montage: €775,00 tot +/- €1650,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De kans op een storing is minimaal, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarief inclusief installatie: €900,00 – €2150,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bedrade sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1850,00 tot ongeveer €2550,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Gelselaar.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, tag, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Gelselaar (april 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In dit overzicht ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Gelselaar. Zij hebben ervaring met merken als Jablotron en Videotec. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Beemte Broekland, Ugchelen, Haarlo en Borculo.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we 10 handige tips om de kans op inbraak in Gelselaar te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Brandblusser.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Gelselaar vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Gelderland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze leveranciers helpen jou met een vernuftige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Mogelijk kan jij hier ook terecht voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, Bosch, EZVIZ, D-Link, TP-Link + Yale, Arlo, Hombli, Eufy, Eve.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Gelselaar?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Gelselaar voor thuis liggen ongeveer tussen de €475,00 en €1300,00. De offerteprijs komt tot stand door het soort alarm, de aanvullende diensten zoals camera’s of CO2 melder, het aantal kamers, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij calamiteiten wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er rondom het huis gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een specialist probeert bewoners meteen te bellen bij een overval, inbraak of brand Met Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €17,50 en €52,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij detectie is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren is de indringer zich niet bewust van zijn acties, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €150,00 p/stuk. Heb je liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €625,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Gelselaar.


Postcodegebied: 7275

Plaats een reactie