Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Klijndijk

Door het installeren van een alarmsysteem in Klijndijk schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Dit alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, waarschuwt bij een inbraak en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Tevens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp check je goede info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de kosten van inbraakbeveiliging. Verder bieden we op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Klijndijk en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-klijndijk

Alarminstallatie Klijndijk plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij beweging zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je een melding op je smartphone. Soms wordt jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een specialist bekijkt de melding en neemt direct contact op met de betrokken klant. Bij een geverifieerde alarmmelding worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Klijndijk? In het stukje hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: gasdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest bekende types zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn meerdere type alarmen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, lichtalarm, telefonische oproep, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar een 24/7 meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Desgewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag gratis offertes op

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Klijndijk.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De beveiligingsspecialist demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Klijndijk?

Krijg verschillende offertes van bedrijven uit de buurt

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Borger-Odoorn laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Evenzeer zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €700,00 tot wel €1800,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De werking is erg nauwkeurig, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1300,00 oplopend tot €1700,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bedrade sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1750,00 tot wel €2250,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Klijndijk.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, ID, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Klijndijk (februari 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de onderstaande tabel bekijk je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Klijndijk. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als EI Electronics en Paxton. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Valthe, Odoorn, Zwinderen en Gees.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de opties voor inbraak in Klijndijk te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Klijndijk vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Drenthe leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een effectieve alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Regelmatig kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en EZVIZ, Foscam, TP-Link, D-Link, Bosch & Netamo, Hombli, Eufy, Eve, Arlo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Klijndijk?

De kosten van een slim alarmsysteem in Klijndijk voor thuis liggen ongeveer tussen de €375,00 en €850,00. De totaalprijs wordt beïnvloed door het type installatie, de eventuele uitbreidingen zoals camera’s of CO2 melder, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt controleert een centralist of er een dreigende situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een specialist neemt contact op met de bewoners bij een noodgeval Met Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 en €35,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm. In het geval van een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een combinatie van basis camera’s, vanaf €200,00 per stuk. Voorkeur voor haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Plaats dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €575,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Klijndijk.


Postcodegebied: 7871

Plaats een reactie