Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Amen

Door het installeren van een alarmsysteem in Amen voel je je een stuk veiliger thuis. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij onraad en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Tevens zal het huisalarm afgaan bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp check je handige info over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste verstrekken we op dit portaal bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Amen en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-amen

Alarminstallatie Amen installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij ongewone situaties wordt het alarm getriggerd en krijg je meteen melding op je smartphone. In veel gevallen wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een expert controleert het signaal en belt direct de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Amen? In het gedeelte hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo bepaal je welke toegangsplekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. M.b.t. inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: gasdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen kabels nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride product kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, lichtalarm, E-mail, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om de pakkans te vergroten is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Amen.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De beveiligingsspecialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Amen?

Vergelijk kosten en voorwaarden van experts in jouw regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Aa en Hunze houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Ook dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 oplopend tot €1700,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De kans op een storing is minimaal, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarieven inclusief installatie: €950,00 tot €2000,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bedrade onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1150,00 oplopend tot €2950,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Amen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, pincode, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Amen (juni 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Toch, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het bijgaande overzicht bieden wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Amen. Zij werken met gangbare merken als Rokonet en Allmatic. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Papenvoort, Marwijksoord, Vredenheim en Grolloo.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Amen te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Camerabewaking.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Amen vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Drenthe kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een professionele alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Dikwijls kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Bosch, Somfy, EZVIZ, Foscam, TP-Link & Eufy, Yale, Hombli, Arlo, Eve.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Amen?

De kosten van een slim alarmsysteem in Amen voor thuis liggen ongeveer tussen de €475,00 en €1025,00. De offerteprijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort alarm, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, het aantal kamers, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk analyseert een operator wat de situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker van de meldkamer neemt meteen contact op met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijs van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 en +/- €50,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij detectie kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Voor de kleine portemonnee is er een combinatie van basis camera’s, vanaf €250,00 per stuk. Liever haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Installeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €500,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Amen.


Postcodegebied: 9446

Plaats een reactie