Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Eursinge

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Eursinge beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Als extra voordeel signaleert een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp check je uitgebreide details over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien bieden we op dit portaal een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Eursinge en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-eursinge

Alarminstallatie Eursinge installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch detectiesysteem dat notificaties verstuurt bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een verdachte poging slaat het alarm aan en krijg je een melding op je smartphone. Indien gewenst wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een expert controleert het signaal en neemt direct contact op met de betrokken klant. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Eursinge? In het gedeelte hieronder nemen we alle stappen met je door.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan ontdek je welke risicovolle plekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, rookmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bekabelde optie zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, SMS, telefonische oproep, lichtalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Eursinge en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De beveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen doorgeven die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Eursinge?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installateurs uit jouw regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer mensen in de gemeente Midden-Drenthe beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Daarbij moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het is heel snel te installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Grote nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijzen inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €1950,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Dit werkt heel erg effectief, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijzen inclusief installatie: €925,00 tot +/- €1900,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1700,00 oplopend tot €2300,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Eursinge.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, tag, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Eursinge (december 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In deze tabel ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Eursinge. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als VARTA en Takex. Op onze site bekijk je ook installatiebedrijven en leveranciers in Bruntinge, Mantinge, Zwiggelte en Zuidveld.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen handig tips om de kans op inbraak in Eursinge te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Brandbeveiliging.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Eursinge vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven met veel kennis over het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een effectieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Steeds vaker kan je kiezen voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, EZVIZ, Somfy, D-Link, Foscam & Hombli, Yale, Netamo, Eve, Arlo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Eursinge?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Eursinge voor thuis liggen je tussen de €600,00 en €950,00. De normale prijs komt tot stand door het type systeem (draadloos of bedraad), de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen analyseert een operator wat er aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De beveiliger neemt meteen contact op met de bewoners als er sprake is van inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De investering in een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €20,00 & €42,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij detectie kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je beelden terug kunt kijken. Een goedkope optie is een aantal slimme camera’s, vanaf €250,00 per unit. Wil je een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €400,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Eursinge.


Postcodegebied: 9434

Plaats een reactie