Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Mantinge

Door middel van een alarmsysteem in Mantinge schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarnaast geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp delen wij uitgebreide details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens vergelijk je hier een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Mantinge en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-mantinge

Alarminstallatie Mantinge installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging gaat vaak een luid alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Als extra optie wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De centralist controleert het signaal en neemt direct contact op met de betrokken klant. Bij een noodsituatie schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Mantinge? In ons speciale stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Met deze informatie weet je welke toegangsplekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: waterdetectoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, SMS, lichtalarm, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen opvragen

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Mantinge en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De expert laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Mantinge?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven in direct regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente Midden-Drenthe gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene. Tevens moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna lichten we dat verder toe.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Grote nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €800,00 oplopend tot €2200,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is de meest betrouwbare keuze, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Onkosten inclusief installatie: €925,00 tot wel €1750,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade sensoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1900,00 tot +/- €2500,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Onderstaand lees je meer over veilig wonen in Mantinge.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, tag, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Mantinge (december 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Toch, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In dit overzicht bekijk je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Mantinge. Zij hebben ervaring met merken als Garvan en Secu. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in Balinge, Garminge, Bruntinge en Eursinge.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Mantinge te verminderen. Lees ook meer info over Rookmelder.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Mantinge vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Zij staan garant voor een professionele alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Meestal bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, TP-Link, Foscam, D-Link, Bosch + Netamo, Yale, Eufy, Hombli, Arlo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Mantinge?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Mantinge voor thuis liggen je tussen de €350,00 en €1025,00. De offerteprijs wordt beïnvloed door het type installatie, het aantal extra opties zoals camera’s of gasmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Als het alarm een signaal opvangt controleert een centralist wat er gaande is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De beveiliger belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een overval, inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 en €32,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Bij een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. De meest betaalbare keuze is een bekabelde analoge camera vanaf €300,00 per aansluiting. Heb je liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Plaats dan een HD IP camera voor €500,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Mantinge.


Postcodegebied: 9436

Plaats een reactie