Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bruntinge

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Bruntinge voel je je een stuk veiliger thuis. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij onraad en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarnaast kan een huisalarm een signaal geven bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs bieden we handige info over de verschillende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Tevens bekijk je op deze site bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Bruntinge en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-bruntinge

Alarminstallatie Bruntinge laten installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij een signalering zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je in de app of per sms een melding. Steeds vaker is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De medewerker kijkt direct mee en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Bruntinge? In het onderstaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar de zwakke plekken liggen. Op die manier bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: glasbreuksensoren, gasdetectoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Het draadloze alternatief communiceert vaak via radiogolven. en kan snel worden aangesloten. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, telefonische oproep, lichtalarm, E-mail. Een interessante keuze is een automatische melding naar een 24/7 meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bruntinge en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De vakman geeft een uitleg over de werking van het systeem. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Bruntinge?

Ontvang gratis offertes van bedrijven uit de buurt

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Midden-Drenthe kiezen voor alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking. Evenzeer start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, dat werkt op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €750,00 – €1350,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijs inclusief installatie: €1175,00 oplopend tot €1600,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1350,00 tot ongeveer €2400,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Bruntinge.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, tag, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bruntinge (december 2023)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In dit overzicht tonen wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bruntinge. Zij kunnen je helpen met merken zoals Suprema en Xteq. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Mantinge, Balinge, Eursinge en Zwiggelte.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Bruntinge te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Brandblusser.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Bruntinge vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een compleet en professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Mogelijk kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, Bosch, Somfy, EZVIZ, Foscam & Netamo, Hombli, Arlo, Yale, Eve.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Bruntinge?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Bruntinge voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €600,00 en €900,00. De echte prijs hangt af van het soort alarm, extra opties zoals camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Als het alarm een signaal opvangt controleert een centralist wat er rondom het huis gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De centralist neemt contact op met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Middels Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en +/- €30,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden krijg je direct een melding. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een mix van enkele losse camera’s, vanaf €150,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? In dat geval adviseren we een HD IP camera, te bestellen vanaf €475,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Bruntinge.


Postcodegebied: 9435

Plaats een reactie