Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nijmegen

Door middel van een alarmsysteem in Nijmegen is jouw woning dag en nacht beveiligd. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Via onze adviseurs verstrekken we uitgebreide details over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens verstrekken we hier erkende beveiligingsbedrijven in Nijmegen en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-nijmegen

Alarminstallatie Nijmegen laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch apparaat dat een signaal geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij onraad gaat vaak een sirene af en ontvang jij op je telefoon een melding. Steeds vaker wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker van de meldkamer bekijkt de situatie en neemt direct contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Nijmegen? In dit handige stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor kom je erachter welke risicovolle plekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Met betrekking tot inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, magneetcontacten.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en is een stuk flexibeler. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Mogelijk kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nijmegen.

 5. Installatieservice

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De medewerker legt precies uit hoe het systeem werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Nijmegen?

Bekijk actuele prijzen bij beveiligingsbedrijven in de buurt

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Heel veel mensen in de gemeente Nijmegen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, dat werkt op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 tot +/- €1600,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een betrouwbaar systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarieven inclusief installatie: €1200,00 tot ongeveer €1650,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bedrade sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1400,00 oplopend tot €2700,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief verschillende extra opties en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Nijmegen.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nijmegen (april 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Echter, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de bijgaande tabel vind je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nijmegen. Zij hebben ervaring met merken als BTG en Masterlock. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Berg en Dal, Heumen, Kerkrade en Brunssum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden 10 handige tips om de kans op inbraak in Nijmegen te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Brandbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Nijmegen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Zij helpen jou met een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Doorgaans heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Somfy, TP-Link, EZVIZ, Foscam, Bosch & Netamo, Arlo, Hombli, Eufy, Eve.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Nijmegen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Nijmegen voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €600,00 en €1400,00. De totale prijs komt tot stand door welk alarm je kiest, extra opties zoals een beveiligingscamera of brandmelder, het aantal ruimtes, en de installateur.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de medewerker wat er aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een expert probeert bewoners meteen te bellen Bij brand, inbraak of een overval Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en +/- €30,00 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij beweging krijg je direct een melding. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS, e-mail. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €225,00 per camera. Heb je liever haarscherp beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €425,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Nijmegen.


Postcodegebied: 6500, 6501, 6503, 6504, 6511, 6512, 6515, 6521, 6522, 6523, 6524, 6525, 6531, 6532, 6533, 6534, 6535, 6536, 6537, 6538, 6541, 6542, 6543, 6544, 6545, 6546, 6564, 6574

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie