Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Brunssum

Dankzij een alarmsysteem in Brunssum beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, jaagt inbrekers de deur uit en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Tevens waarschuwt een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp check je praktische details over de meest populaire systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Ook check je op dit portaal bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Brunssum en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-brunssum

Alarminstallatie Brunssum aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch apparaat dat een (stil) alarm afgeeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm afgaan en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een specialist ziet direct wat de situatie is en belt direct de betrokken klant. Bij een noodsituatie worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Brunssum? In ons speciale stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op basis daarvan bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: rookmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, waterdetectoren, magneetcontacten, gasdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bedraad systeem wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem is effectief zonder bekabeling en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Brunssum en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De specialist geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Brunssum?

Vergelijk tarieven van specialisten uit jouw regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer woningen in de gemeente Brunssum hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Houd in acht dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 tot +/- €1800,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Het onderhoud is minder complex, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijzen inclusief installatie: €1150,00 tot +/- €1800,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bekabelde onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn maak je gebruik van draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1400,00 tot en met €2800,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Brunssum.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, tag, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Brunssum (juni 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Maar, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder vind je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Brunssum. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als CSAG en CSAG. Op onze site bekijk je ook aanbieders en bedrijven in Kerkrade, Nijmegen, Heerlen en Landgraaf.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. Hierna delen we goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Brunssum te limiteren. Lees ook meer info over Telefoonmelding.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Brunssum vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een effectieve alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In de regel bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, D-Link, EZVIZ, Foscam, Somfy & Hombli, Arlo, Yale, Eve, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Brunssum?

De kosten van een slim alarmsysteem in Brunssum voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €600,00 en €1425,00. De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. het type alarm, de additionele services zoals camerabeveiliging of brandmelder, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties checkt de centralist wat de situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een expert stelt woningeigenaren op de hoogte bij overval, inbraak of brand. D.m.v. Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De extra kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 en €32,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een set met analoge camera’s, vanaf €250,00 per aansluiting. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €425,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Brunssum.


Postcodegebied: 6440, 6441, 6442, 6443, 6444, 6445, 6446

Plaats een reactie