Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Kerkrade

Dankzij een alarmsysteem in Kerkrade is jouw woning dag en nacht beveiligd. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarbij geeft het huisalarm ook een signaal af bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp verstrekken we populaire details over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook tonen wij op alarmsysteemcheck.nl bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Kerkrade en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-kerkrade

Alarminstallatie Kerkrade laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingssysteem dat een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij ongewone situaties wordt het alarm getriggerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Steeds vaker wordt jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De beveiliger analyseert de situatie en belt direct de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een noodgeval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Kerkrade? In dit handige stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: rookmelders, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, waterdetectoren, magneetcontacten.

 2. Kies het soort alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. Een hybride installatie werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen opvragen

  Voer je adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan kosteloos verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Kerkrade.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De expert geeft altijd een goed instructie. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Kerkrade?

Ontvang gratis offertes van bedrijven uit jouw regio

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Kerkrade beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals afstandsbediening, rookmelders, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking. Verder heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, dat werkt op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Houd in acht dat batterijen op kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 tot ongeveer €1550,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit gezien als een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijs inclusief installatie: €925,00 – €1700,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt neem je de bekabelde sensors, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €2000,00 – €2800,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Kerkrade.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, pas, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Kerkrade (mei 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het overzicht hieronder vind je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Kerkrade. Zij hebben ervaring met merken als Aten en Marmitek. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Nijmegen, Berg en Dal, Brunssum en Heerlen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Kerkrade te beperken. Check ook extra informatie over Alarmlicht.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Kerkrade vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een vernuftige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In veel gevallen heb je de keuze voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, EZVIZ, TP-Link, Bosch, Foscam of Netamo, Arlo, Yale, Eve, Hombli.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Kerkrade?

De kosten van een slim alarmsysteem in Kerkrade voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €425,00 en €1300,00. De daadwerkelijke prijs wordt beïnvloed door welk alarm je kiest, extra services zoals een beveiligingscamera of gasdetector, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de centralist direct of er een dreigende situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een expert probeert bewoners meteen te bellen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Met Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijs van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 en +/- €42,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een set met analoge camera’s, vanaf €150,00 per stuk. Liever een oplossing met HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €400,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Kerkrade.


Postcodegebied: 6460, 6461, 6462, 6463, 6464, 6465, 6466, 6467, 6468, 6469, 6471

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie