Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Heerlen

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Heerlen beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, beperkt de eventuele schade en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Tevens kan een huisalarm een signaal geven bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp lees je goede informatie over de meest populaire systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder doorzoek je op deze pagina bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Heerlen en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-heerlen

Alarminstallatie Heerlen installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch mechanisme dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een signalering zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In veel gevallen wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De centralist analyseert de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Heerlen? In het gedeelte hieronder nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Met deze informatie markeer je welke risicovolle plekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, SMS, telefonische oproep, geluidsalarm. Een interessante keuze is een accurate melding voor de Particuliere Alarm Centrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Heerlen en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De installateur laat goed zien hoe het allemaal werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Heerlen?

Vraag offertes op bij bedrijven uit jouw regio

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Flink wat huizen in de gemeente Heerlen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, buitensirene, rookmelders. In aanvulling daarop heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarieven inclusief montage: €800,00 tot +/- €1650,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Onkosten inclusief installatie: €1125,00 oplopend tot €1950,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bekabelde sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Investering inclusief aanleggen: €1750,00 – €2600,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Optioneel kan je kiezen voor aanvullende componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Heerlen.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, ID, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Heerlen (mei 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de tabel hieronder bieden wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Heerlen. Zij kunnen je helpen met merken zoals Visonic en Zero Wire Interlogix. Of zoek door naar leveranciers en aanbieders in Brunssum, Kerkrade, Landgraaf en Simpelveld.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Heerlen te verminderen. Lees ook meer info over Meldkamer.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Heerlen vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan bekend om een slimme alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Meestal werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, EZVIZ, TP-Link, D-Link, Foscam & Arlo, Hombli, Netamo, Yale, Eufy.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Heerlen?

De kosten van een slim alarmsysteem in Heerlen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €375,00 en €1450,00. De totaalprijs wordt beïnvloed door het type alarm, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het soort woning, en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook analyseert een operator wat er precies gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. Een professional belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een overval, inbraak of brand Met Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De extra kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement komen uit tussen de €10,00 & €35,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een ongewone beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je beelden terug kunt kijken. Voor de kleine portemonnee is er een combinatie van basis camera’s, vanaf €225,00 per camera. Liever een oplossing met HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €625,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Heerlen.


Postcodegebied: 6400, 6401, 6411, 6412, 6413, 6414, 6415, 6416, 6417, 6418, 6419, 6421, 6422

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie