Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Amersfoort

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Amersfoort beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, geeft een melding bij een inbraakpoging en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Eveneens kan een huisalarm een signaal geven bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp bieden we uitgebreide details over de soorten systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend doorzoek je hier bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Amersfoort en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-amersfoort

Alarminstallatie Amersfoort laten installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een verdachte poging wordt het alarm getriggerd en krijg je in de app of per sms een melding. In veel gevallen wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker van de meldkamer kijkt de melding na en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Amersfoort? In ons speciale stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen voorzien moeten worden van detectors. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, gasdetectoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, glasbreuksensoren.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem communiceert vaak via radiogolven. en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, lichtalarm, E-mail, geluidsalarm. Een interessante keuze is een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om de pakkans te vergroten kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Amersfoort en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De specialist geeft altijd een goed instructie. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Amersfoort?

Krijg verschillende offertes van installateurs in direct regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer mensen in de gemeente Amersfoort houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders. Ook moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €800,00 oplopend tot €1400,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarief inclusief installatie: €925,00 tot +/- €1900,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bekabelde sensors, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1400,00 tot +/- €3000,00.

Extra opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Amersfoort.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, pincode, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Amersfoort (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het bijgaande overzicht check je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Amersfoort. Zij kunnen je helpen met merken zoals Clarius en Shopsecure. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Leusden, Harderwijk, Barneveld en Soest.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden relevante tips de opties voor inbraak in Amersfoort te limiteren. Check ook extra informatie over Meldkamer.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Amersfoort vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Utrecht zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een vernuftige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In potentie kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, Bosch, TP-Link, Foscam, D-Link + Hombli, Arlo, Eve, Eufy, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Amersfoort?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Amersfoort voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €400,00 en €1225,00. De echte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het gekozen systeem, extra services zoals camera’s of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de centralist direct wat er precies gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. De medewerker stelt woningeigenaren op de hoogte Bij een noodsituatie Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 en €42,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een signalering wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €275,00 per stuk. Voorkeur voor haarscherp beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €600,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Amersfoort.


Postcodegebied: 3800, 3802, 3811, 3812, 3813, 3814, 3815, 3816, 3817, 3818, 3819, 3821, 3822, 3823, 3824, 3825, 3826

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie