Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Odoorn

Met een alarmsysteem in Odoorn beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Ook zal het huisalarm afgaan bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp tonen wij praktische info over de systemen waar je uit kunt kiezen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Afsluitend doorzoek je op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Odoorn en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-odoorn

Alarminstallatie Odoorn installeren

Een alarmsysteem is een beveiligingssysteem dat een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij ongewone situaties zal het alarm worden geactiveerd en krijg je een melding op je smartphone. In sommige situaties wordt jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De operator bekijkt de situatie en neemt direct contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Odoorn? In het onderstaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op die manier markeer je welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: rookmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via radiogolven. en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, SMS, geluidsalarm, lichtalarm. Een interessante keuze is doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Odoorn.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Odoorn?

Bekijk actuele prijzen bij bedrijven in jouw regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer woningen in de gemeente Borger-Odoorn gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders, afstandsbediening. Ook moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. De installatie gaat eenvoudig en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €750,00 – €1500,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijzen inclusief installatie: €1275,00 tot wel €2050,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bedrade sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze sensors.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €2000,00 tot circa €3000,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Odoorn.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, druppel, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Odoorn (april 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Toch, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de bijgaande tabel check je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Odoorn. Zij kunnen je helpen met merken zoals Ajax Kidde en Networx. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Odoornerveen, Exloo, Valthe en Klijndijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven goed werkende tips om de opties voor inbraak in Odoorn te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Odoorn vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een vernuftige alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Doorgaans kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en D-Link, TP-Link, Bosch, Foscam, EZVIZ & Eve, Arlo, Hombli, Yale, Eufy.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Odoorn?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Odoorn voor thuis liggen gemiddeld tussen de €325,00 en €1500,00. De precieze prijs wordt gekenmerkt door het type installatie, de extra opties zoals camerabeveiliging of CO2 melder, de grootte van de woning en het onderhoudscontract.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert bekijkt een medewerker meteen of er een noodzaak is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De centralist probeert bewoners meteen te bellen bij een noodgeval Met Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een alarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 en +/- €35,00 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een verdachte poging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. In het geval van een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een bekabelde analoge camera vanaf €225,00 p/stuk. Voorkeur voor een compleet beveiligd huis met HD beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €400,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Odoorn.


Postcodegebied: 7873

Plaats een reactie