Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Odoornerveen

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Odoornerveen voel je je een stuk veiliger thuis. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een preventieve werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Eveneens geeft het huisalarm ook een signaal af bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp lees je praktische details over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook bieden we op dit platform toonaangevende beveiligingsbedrijven in Odoornerveen en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-odoornerveen

Alarminstallatie Odoornerveen installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een foute beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Soms wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een expert bekijkt de melding en waarschuwt de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Odoornerveen? Hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Aan de hand hiervan bepaal je welke deuren en ramen verzegeld moeten worden met een sensor. Betreffende inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: glasbreuksensoren, gasdetectoren, waterdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via radiogolven. en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Mogelijk kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Odoornerveen en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De woningbeveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Odoornerveen?

Ontvang gratis offertes van installateurs in direct regio

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer woningen in de gemeente Borger-Odoorn hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Nadelen zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 tot €1550,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarief inclusief installatie: €900,00 tot €2400,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze onderdelen.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Investering inclusief aanleggen: €1300,00 tot ongeveer €2100,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Odoornerveen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, tag, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Odoornerveen (februari 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Echter, als je het laat plaatsen door een speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In dit overzicht bieden wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Odoornerveen. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als X-Gen en ABI. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Exloo, Valthermond, Odoorn en Valthe.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen populaire tips om de kans op inbraak in Odoornerveen te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Odoornerveen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een innovatieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Mogelijk bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, EZVIZ, Bosch, Foscam, TP-Link + Netamo, Hombli, Eufy, Yale, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Odoornerveen?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Odoornerveen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €400,00 en €850,00. De precieze prijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, extra services zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, het soort woning, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt de medewerker wat de actuele status is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een agent neemt contact op met de bewoners bij een noodgeval Middels Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €10,00 & €30,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €150,00 per stuk. Wil je maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €525,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Odoornerveen.


Postcodegebied: 7874

Plaats een reactie