Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ophemert

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Ophemert voel je je een stuk veiliger thuis. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Dit alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Tevens geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp lees je goede informatie over de diverse systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast bieden we op dit portaal verschillende beveiligingsbedrijven in Ophemert en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-ophemert

Alarminstallatie Ophemert laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een signalering gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De beveiliger analyseert de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodsituatie kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ophemert? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo maak je een plan welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: rookmelders, bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Het draadloze alternatief kan werken zonder kabels en is een stuk flexibeler. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, lichtalarm, E-mail, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met de alarmcentrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ophemert en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De installateur geeft een uitleg over de werking van het systeem. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die gealarmeerd worden bij verdachte omstandigheden.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Ophemert?

Vraag offertes op bij installateurs uit de buurt

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente West Betuwe laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief afstandsbediening, buitensirene, rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders. Tevens moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, de sensoren werken op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 tot ongeveer €1250,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, minder storingsgevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijzen inclusief installatie: €1150,00 tot wel €2200,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bedrade componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1900,00 tot +/- €2050,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Ophemert.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, tag, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ophemert (juni 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de tabel hieronder delen wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ophemert. Zij werken met gangbare merken als Winland en Jockel. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Zennewijnen, Heesselt, Echteld en IJzendoorn.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de kans op inbraak in Ophemert te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Rookmelder.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Ophemert vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Gelderland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven met veel kennis over het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een complete alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Regelmatig werken zij met een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Foscam, Somfy, Bosch, EZVIZ, D-Link + Yale, Arlo, Eve, Netamo, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Ophemert?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Ophemert voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €375,00 en €1250,00. De precieze prijs is afhakelijk van het type installatie, extra services zoals camerabeveiliging of gasdetector, het woonoppervlak, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij calamiteiten bekijkt de medewerker of er een noodzaak is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De medewerker belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij een noodsituatie D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 & €40,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kan je op diverse manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. De meest betaalbare keuze is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €150,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? In dat geval adviseren we een HD IP camera, te bestellen vanaf €525,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Ophemert.


Postcodegebied: 4060, 4061, 4064

Plaats een reactie