Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Echteld

Door middel van een alarmsysteem in Echteld verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, beperkt de eventuele schade en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp vind je uitgebreide details over de soorten systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast bekijk je op deze site een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Echteld en check je praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-echteld

Alarminstallatie Echteld laten plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch mechanisme dat een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij onraad gaat vaak een sirene af en krijg je in de app of per sms een melding. Als extra optie wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een agent bekijkt wat er aan de hand is en waarschuwt de bewoners. Als er sprake is van inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Echteld? In het volgende stukje vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: rookmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bedrade systemen is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een professionele integratie met de Particuliere alarmcentrale PAC. Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om inbrekers te verrassen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Echteld en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De expert legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Echteld?

Vergelijk kosten en voorwaarden van bedrijven in jouw buurt

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Neder-Betuwe beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling. Ook heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dat batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €1950,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij de hogere risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Onkosten inclusief installatie: €950,00 tot €1700,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt neem je de bedrade sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1950,00 oplopend tot €2300,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Echteld.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, pincode, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Echteld (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder ontdek je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Echteld. Zij kunnen je helpen met merken zoals PowerSonic en Omikron. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Ophemert, Zennewijnen, IJzendoorn en Ochten.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Echteld te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Brandblusser.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Echteld vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een effectieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Doorgaans werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, Bosch, TP-Link, D-Link, EZVIZ & Eufy, Netamo, Arlo, Eve, Yale.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Echteld?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Echteld voor thuis liggen tussen de €525,00 en €1300,00. De normale prijs wordt beïnvloed door het type alarm, de additionele services zoals camerabeveiliging of brandmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er gaande is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een agent neemt contact op met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Door middel van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijs van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 & €37,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij detectie is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een dome/bullet camera vanaf €250,00 per camera. Voorkeur voor een compleet beveiligd huis met HD beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Probeer dan een HD IP camera voor €600,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Echteld.


Postcodegebied: 4033, 4054

Plaats een reactie