Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zuiderwoude

Dankzij een alarmsysteem in Zuiderwoude beveilig je jouw huis tegen inbraak. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij onraad en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Tevens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij water (lekkage), brand en gas. In onze handige keuzehulp bieden we populaire details over de verschillende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Ook bieden we op deze pagina erkende beveiligingsbedrijven in Zuiderwoude en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-zuiderwoude

Alarminstallatie Zuiderwoude laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektrisch systeem dat een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een foute beweging gaat vaak een luid alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie is jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De beveiliger ziet direct wat de situatie is en neemt direct contact op met de betrokken klant. Bij brand, inbraak of een overval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zuiderwoude? In het stukje hieronder nemen we alle stappen met je door.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo markeer je welke ramen en deuren meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: glasbreuksensoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en kan snel worden aangesloten. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, E-mail, SMS, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Als laatste is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zuiderwoude en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De beveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Zuiderwoude?

Bekijk actuele prijzen bij installatiebedrijven uit de buurt

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer woningen in de gemeente Waterland houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening. Daarnaast moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het onderstaande blok noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat meer storingen kent.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €700,00 tot ongeveer €1600,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €1300,00 tot +/- €2200,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bekabelde sensoren, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze sensors.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1950,00 tot ongeveer €3000,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Zuiderwoude.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, tag, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zuiderwoude (juli 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Maar, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de tabel hieronder bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zuiderwoude. Zij hebben ervaring met merken als Axis en Hemmink. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Uitdam, Marken, Broek in Waterland en Katwoude.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden praktische tips om de kans op inbraak in Zuiderwoude te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Toegangscontrole.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Zuiderwoude vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Steeds vaker kunnen ze jou ook helpen met rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, D-Link, TP-Link, Foscam, EZVIZ & Yale, Arlo, Eufy, Netamo, Eve.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Zuiderwoude?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Zuiderwoude voor thuis liggen tussen de €375,00 en €1450,00. De daadwerkelijke prijs komt tot stand door het type alarm, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of gasdetector, het aantal ruimtes, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt checkt de centralist wat er precies gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De beveiliger belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij brand, inbraak of een overval Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en €40,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een signalering krijg je direct een melding. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €150,00 per unit. Heb je liever haarscherp beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera vanaf €500,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Zuiderwoude.


Postcodegebied: 1153

Plaats een reactie