Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zwaagdijk-West

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Zwaagdijk-West schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, beperkt de eventuele schade en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Tevens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs doorzoek je betrouwbare info over de mogelijke systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Afsluitend doorzoek je op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Zwaagdijk-West en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-zwaagdijk-west

Alarminstallatie Zwaagdijk-West laten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingssysteem dat notificaties verstuurt bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een ongewone beweging gaat vaak een luid alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De operator ziet direct wat de situatie is en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij een noodgeval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zwaagdijk-West? In dit handige stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Aan de hand hiervan maak je een plan welke risicovolle plekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: rookmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen kabels nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, E-mail, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers te verrassen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zwaagdijk-West en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De specialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die op de hoogte gesteld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Zwaagdijk-West?

Vergelijk tarieven van bedrijven in direct regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer woningen in de gemeente Medemblik houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders. Daarnaast moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder lees je er alles over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, de sensoren werken op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €675,00 oplopend tot €2150,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1100,00 tot ongeveer €2200,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen neem je draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1350,00 oplopend tot €2700,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Zwaagdijk-West.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, pas, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zwaagdijk-West (juni 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de onderstaande tabel vind je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zwaagdijk-West. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als TruVision en Suprema. Je bekijkt hier ook installatiebedrijven en leveranciers in Wognum, Nibbixwoud, Zwaagdijk-Oost en Midwoud.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden relevante tips de kans op inbraak in Zwaagdijk-West te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Zwaagdijk-West vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een intelligente alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Dikwijls heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, Bosch, Somfy, Foscam, D-Link + Yale, Hombli, Arlo, Netamo, Eve.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Zwaagdijk-West?

De kosten van een goed alarmsysteem in Zwaagdijk-West voor thuis liggen ongeveer tussen de €325,00 en €950,00. De echte prijs wordt berekend a.d.h.v. het gekozen systeem, de eventuele uitbreidingen zoals camera’s of koolmonoxidemelder, het soort woning, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de centralist direct wat er gaande is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een expert probeert bewoners meteen te bellen bij overval, inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 en €42,50 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een foute beweging wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €225,00 per stuk. Heb je liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera vanaf €550,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Zwaagdijk-West.


Postcodegebied: 1685, 1686

Plaats een reactie