Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Lottum

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Lottum is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een eigen alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarnaast geeft het huisalarm ook een signaal af bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp tonen wij praktische informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Als laatste vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Lottum en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-lottum

Alarminstallatie Lottum laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch detectiesysteem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een foute beweging wordt het alarm getriggerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Steeds vaker wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De centralist bekijkt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de klant (de bewoner). Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Lottum? In het bijgaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en kijk waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie markeer je welke deuren en ramen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. M.b.t. inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor de meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Desgewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag offertes aan

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Lottum en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De beveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Lottum?

Krijg verschillende offertes van experts uit de buurt

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Heel veel mensen in de gemeente Horst aan de Maas houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met camerabewaking, rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening. Evenzeer moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming lichten we dat verder toe.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Houd in acht dat batterijen op kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €800,00 tot +/- €1450,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijzen inclusief installatie: €1300,00 tot +/- €2350,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bedrade sensors, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze sensors.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Investering inclusief aanleggen: €1500,00 tot circa €2050,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Lottum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, ID, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Lottum (februari 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het bijgaande overzicht delen wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Lottum. Zij kunnen je helpen met merken zoals Escalight en Ajax Kidde. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Sevenum, Kronenberg, Grubbenvorst en America.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je handig tips om de kans op inbraak in Lottum te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Bewegingsmelder.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Lottum vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers helpen jou met een vernuftige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In de regel heb je de keuze voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, Bosch, D-Link, Foscam, EZVIZ & Eve, Eufy, Netamo, Yale, Hombli.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Lottum?

De kosten van een goed alarmsysteem in Lottum voor thuis liggen ongeveer tussen de €600,00 en €1025,00. De daadwerkelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er gaande is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De centralist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen als er sprake is van inbraak of brand D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De extra kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 & €50,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een foute beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet zal de indringer niets horen, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €200,00 per aansluiting. Liever een oplossing met HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €600,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Lottum.


Postcodegebied: 5973

Plaats een reactie