Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Vledder

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Vledder heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, geeft een melding bij een inbraakpoging en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Als extra voordeel zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkage. In onze keuzehulp lees je uitgebreide details over de mogelijke systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Verder vergelijk je op deze pagina erkende beveiligingsbedrijven in Vledder en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-vledder

Alarminstallatie Vledder installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch mechanisme dat een melding zal versturen bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. In veel gevallen is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een specialist bekijkt de melding en neemt telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Als er sprake is van inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Vledder? In dit handige stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Aan de hand hiervan markeer je welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: magneetcontacten, gasdetectoren, rookmelders, waterdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen vergelijken

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Vledder.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De medewerker hoe je het systeem in werking stelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Vledder?

Vergelijk kosten en voorwaarden van vakmannen uit jouw regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Westerveld gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, buitensirene. Ook dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk lees je er alles over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. Je kunt het eenvoudig installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarief inclusief montage: €700,00 tot ongeveer €1450,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Onkosten inclusief installatie: €975,00 tot wel €1800,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al bedrading ligt installeer je bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1400,00 tot wel €2700,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Vledder.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, pas, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Vledder (juni 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de tabel hieronder vind je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Vledder. Zij kunnen je helpen met merken zoals Eurosafe en EATON. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Frederiksoord, Nijensleek, Paasloo en Kalenberg.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Vledder te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Vledder vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan bekend om een zeer veilige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In de regel bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, D-Link, TP-Link, Bosch, Somfy of Eve, Hombli, Arlo, Netamo, Eufy.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Vledder?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Vledder voor thuis liggen je tussen de €375,00 en €1375,00. De precieze prijs is afhakelijk van het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, de grootte van de woning en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties analyseert een operator wat de situatie is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een agent neemt meteen contact op met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De extra kosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 & €45,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Zodra het alarm wordt getriggerd ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €200,00 per stuk. Voorkeur voor haarscherp beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €475,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Vledder.


Postcodegebied: 8380, 8381

Plaats een reactie