Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bunschoten-Spakenburg

Dankzij een alarmsysteem in Bunschoten-Spakenburg verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, beperkt de eventuele schade en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Als extra voordeel kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Via onze adviseurs lees je praktische details over de mogelijke systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens tonen wij hier erkende beveiligingsbedrijven in Bunschoten-Spakenburg en vind je slimme tips tegen inbraak.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-bunschoten-spakenburg

Alarminstallatie Bunschoten-Spakenburg plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij beweging zal het alarm afgaan en krijg je in de app of per sms een melding. In sommige situaties is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De centralist onderzoekt de melding en neemt telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij een geverifieerd alarm kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bunschoten-Spakenburg? Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op die manier maak je een plan welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Betreffende inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: rookmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem moeten er overal draden worden getrokken waardoor het nauwelijks storingen kent. Het draadloze alternatief kan werken zonder kabels en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, geluidsalarm, SMS, lichtalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bunschoten-Spakenburg en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Bunschoten-Spakenburg?

Vraag offertes op bij experts uit de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer woningen in de gemeente Bunschoten laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking. Daarbij zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €725,00 oplopend tot €2000,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarieven inclusief installatie: €1000,00 tot wel €1750,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bedrade onderdelen, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1650,00 tot €2200,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Bunschoten-Spakenburg.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, pas, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bunschoten-Spakenburg (juli 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In deze tabel tonen wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bunschoten-Spakenburg. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Secuplus en Sentrol. Of zoek door naar aanbieders en bedrijven in Eemdijk, Soesterberg, Lage Vuursche en Hollandsche Rading.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen handig tips om de opties voor inbraak in Bunschoten-Spakenburg te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Camerabewaking.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Bunschoten-Spakenburg vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Utrecht kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een vernuftige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, Bosch, TP-Link, EZVIZ, Foscam + Hombli, Arlo, Netamo, Eufy, Eve.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Bunschoten-Spakenburg?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Bunschoten-Spakenburg voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €500,00 en €1225,00. De exacte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, het soort woning, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt wordt er in de alarmcentrale gekeken of er iets aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker van de meldkamer stelt woningeigenaren op de hoogte in het geval van een inbraak of brand. Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een alarmsysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 en €37,50 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een foute beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een aantal slimme camera’s, vanaf €225,00 per aansluiting. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €450,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Bunschoten-Spakenburg.


Postcodegebied: 3750, 3751, 3752

Plaats een reactie