Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bergharen

Door middel van een alarmsysteem in Bergharen schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Als extra voordeel geeft het huisalarm ook een signaal af bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp bieden we goede info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Tevens doorzoek je op deze site bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Bergharen en vind je slimme tips tegen inbraak.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-bergharen

Alarminstallatie Bergharen laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch waarschuwingssysteem dat een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij een foute beweging gaat vaak een luid alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een expert volgt de situatie meteen op en neemt direct contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Bergharen? In het gedeelte hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op basis daarvan weet je welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. M.b.t. inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: magneetcontacten, rookmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, bewegingsmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren meerdere type alarmen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook E-mail, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een accurate melding voor een 24/7 meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bergharen.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De beveiligingsspecialist hoe je het systeem in werking stelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die gealarmeerd worden bij verdachte omstandigheden.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Bergharen?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven uit de buurt

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer mensen in de gemeente Wijchen houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder lees je er alles over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Houd in acht dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 oplopend tot €1950,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarieven inclusief installatie: €1000,00 – €1850,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bedrade sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze sensors.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1300,00 tot ongeveer €2250,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Bergharen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, tag, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bergharen (februari 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In dit overzicht bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bergharen. Zij kunnen je helpen met merken zoals Hikvision en HEKA. Of zoek door naar leveranciers en aanbieders in Dreumel, Heerewaarden, Hernen en Leur.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. Hierna delen we goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Bergharen te limiteren. Check ook extra informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Bergharen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een vernuftige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In potentie heb je de keuze voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, Foscam, Bosch, Somfy, EZVIZ of Eufy, Eve, Arlo, Yale, Hombli.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Bergharen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Bergharen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €350,00 en €875,00. De precieze prijs komt tot stand door het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het soort woning, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt de medewerker wat er gaande is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een specialist probeert bewoners meteen te bellen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en +/- €35,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Alternatieven zijn o.a.: SMS, telefonische oproep, lichtalarm, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €250,00 per aansluiting. Zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €400,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Bergharen.


Postcodegebied: 6617

Plaats een reactie