Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Benthuizen

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Benthuizen beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Eveneens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze keuzehulp verstrekken we goede informatie over de mogelijke systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop verstrekken we op dit platform verschillende beveiligingsbedrijven in Benthuizen en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-benthuizen

Alarminstallatie Benthuizen laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij een verdachte poging gaat het alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Steeds vaker is jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De operator bekijkt de situatie en waarschuwt de betrokken klant. Bij brand, inbraak of een overval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Benthuizen? In het stukje hieronder nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Aan de hand hiervan maak je een plan welke deuren en ramen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: gasdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, rookmelders, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij bekabelde installaties moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en kent een eenvoudige installatie. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: SMS, lichtalarm, E-mail, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Mogelijk is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Benthuizen.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De beveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een handig alarmsysteem kopen in Benthuizen?

Ontvang gratis offertes van bedrijven in direct regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer mensen in de gemeente Alphen aan den Rijn hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, en sensors die werken op batterij-power. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Vergeet niet dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 – €2050,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Investering inclusief installatie: €950,00 – €1700,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bedrade sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1250,00 tot wel €2350,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief allerlei andere producten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Benthuizen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, pincode, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Benthuizen (juni 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de tabel hieronder bekijk je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Benthuizen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Velleman en IIyama. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Gelderswoude, Moerkapelle, s-Gravenzande en Poeldijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. Hierna delen we goed werkende tips om de kans op inbraak in Benthuizen te beperken. Of klik door voor meer informatie over Brandbeveiliging.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Benthuizen vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Zij faciliteren een complete alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In de regel kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, Foscam, TP-Link, EZVIZ, Bosch & Arlo, Yale, Eve, Eufy, Netamo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Benthuizen?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Benthuizen voor thuis liggen ongeveer tussen de €350,00 en €1000,00. De totale prijs hangt af van het gekozen systeem, de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasmelder, het aantal kamers, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt de centralist direct wat er precies gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De beveiliger zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een noodgeval Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en +/- €52,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij onraad krijg je direct een melding. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, e-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Bij een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een voordelige mogelijkheid is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €200,00 per stuk. Zoek je een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Kies dan voor een HD IP camera vanaf €575,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Benthuizen.


Postcodegebied: 2730, 2731, 2735

Plaats een reactie