Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rosmalen

Dankzij een alarmsysteem in Rosmalen voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Dit alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp lees je populaire info over de verschillende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop check je op dit portaal een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Rosmalen en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-rosmalen

Alarminstallatie Rosmalen laten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij onraad gaat vaak een sirene af en krijg je in de app of per sms een melding. Tegen extra betaling wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De beveiliger volgt de situatie meteen op en belt direct de betrokken klant. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Rosmalen? In het onderstaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo bepaal je welke ingangen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als het gaat om inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, magneetcontacten.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld huisalarm zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, SMS, lichtalarm, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar een 24/7 meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers te verrassen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rosmalen en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De vakman geeft altijd een goed instructie. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die gealarmeerd worden bij onraad.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Rosmalen?

Bekijk actuele prijzen bij beveiligingsbedrijven uit de buurt

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente s-Hertogenbosch kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals meldkamer koppeling, camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders. Daarnaast heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dat je regelmatig batterijen moet vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 tot €2000,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Dit werkt heel erg effectief, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijs inclusief installatie: €1000,00 – €2350,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1950,00 – €2650,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Optioneel kan je kiezen voor allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra comfort. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Rosmalen.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, pincode, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rosmalen (februari 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In dit overzicht bekijk je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rosmalen. Zij werken met gangbare merken als Mobiak S.A. en Van Lien. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Vlijmen, Nieuwkuijk, De Moer en Kaatsheuvel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven populaire tips om de opties voor inbraak in Rosmalen te limiteren. Lees ook meer info over Stil alarm.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Rosmalen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven met veel kennis over het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven faciliteren een professionele alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In potentie heb je de keuze voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, Somfy, TP-Link, D-Link, Foscam & Hombli, Yale, Arlo, Eve, Netamo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Rosmalen?

De kosten van een slim alarmsysteem in Rosmalen voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €500,00 en €1000,00. De echte prijs hangt af van het gekozen systeem, extra services zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Wanneer er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een professional neemt meteen contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €32,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, lichtalarm, e-mail, SMS. Als je kiest voor een stil alarm zal de indringer niets horen, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Hoe werkt camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een set met analoge camera’s, vanaf €200,00 per unit. Wil je een oplossing met HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €500,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Rosmalen.


Postcodegebied: 5240, 5241, 5242, 5243, 5244, 5245, 5246, 5247, 5248, 5249

Plaats een reactie