Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oude Meer

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Oude Meer voel je je een stuk veiliger thuis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een alarminstallatie schrikt inbrekers af, waarschuwt bij onraad en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Tevens signaleert een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. Via onze adviseurs delen wij goede details over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien bieden we op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Oude Meer en check je praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-oude-meer

Alarminstallatie Oude Meer plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat notificaties verstuurt bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij detectie gaat het alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Als extra optie is jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker onderzoekt de melding en belt direct het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodgeval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oude Meer? In het gedeelte hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo bepaal je welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een kabelvrij systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor extra service van de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oude Meer en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Oude Meer?

Bekijk actuele prijzen bij experts in jouw regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Haarlemmermeer beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking. Tevens start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is ook perfect voor bestaande bouw. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Vergeet niet dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 tot wel €1550,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De kans op een storing is minimaal, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €1250,00 tot €1750,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze onderdelen.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarief inclusief aanleggen: €2000,00 oplopend tot €2600,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor extra sensoren en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Oude Meer.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, ID, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oude Meer (juli 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, ga je voor een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In dit overzicht bieden wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oude Meer. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Takex en Betty. Op onze site bekijk je ook installatiebedrijven en leveranciers in Purmerland, Ilpendam, Aalsmeerderbrug en Rijsenhout.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen relevante tips de kans op inbraak in Oude Meer te limiteren. Lees ook meer info over Koolmonoxidemelder.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Oude Meer vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die jou ondersteunen bij het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Zij bieden een slimme alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In potentie kan jij hier ook terecht voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, TP-Link, Somfy, Bosch, Foscam & Arlo, Netamo, Eve, Hombli, Eufy.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Oude Meer?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Oude Meer voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €525,00 en €1350,00. De totaalprijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, extra opties zoals camerabeveiliging of rookmelder, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. Een professional stelt woningeigenaren op de hoogte Bij een geverifieerde alarmmelding Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en €45,00 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een verdachte poging wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm. Bij een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bekabelde analoge camera vanaf €150,00 per stuk. Voorkeur voor de meest scherpe en heldere HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Plaats dan een HD IP camera voor €600,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Oude Meer.


Postcodegebied: 1432, 1438

Plaats een reactie