Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Roermond

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Roermond beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarbij signaleert een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je betrouwbare info over de verschillende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Daarnaast check je op dit platform toonaangevende beveiligingsbedrijven in Roermond en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-roermond

Alarminstallatie Roermond laten plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij detectie slaat het alarm aan en ontvang jij op je telefoon een melding. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De centralist bekijkt wat er aan de hand is en probeert contact te leggen met de bewoners. Bij een noodsituatie worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Roermond? In dit handige stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op die manier markeer je welke toegangsplekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met het oog op inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn diverse type alarmeringen: een melding via een smartphone App, SMS, E-mail, geluidsalarm, lichtalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt zo snel mogelijk 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Roermond en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De specialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Roermond?

Ontvang gratis offertes van installatiebedrijven uit jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Roermond hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, de sensoren werken op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Let erop dat je regelmatig batterijen moet vervangen en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarief inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €1400,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Er zijn nauwelijks storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijs inclusief installatie: €1050,00 tot +/- €1700,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1750,00 – €2500,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Roermond.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, pincode, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Roermond (april 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door lokaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de bijgaande tabel check je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Roermond. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als GPS Perimeter en CQR. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in Maasgouw, Roerdalen, Nederweert en Cranendonck.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Roermond te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Alarmlicht.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Roermond vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Limburg onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een vernuftige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Vaak kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Somfy, Foscam, EZVIZ, Bosch, TP-Link + Yale, Hombli, Netamo, Arlo, Eve.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Roermond?

De kosten van een goed alarmsysteem in Roermond voor thuis liggen tussen de €350,00 en €1275,00. De echte prijs wordt berekend a.d.h.v. het type alarm, de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of gasmelder, het aantal kamers, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Als het alarm een signaal opvangt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een dreigende situatie is en of ze direct in actie moeten komen. Een agent zoekt meteen contact met de bewoners bij een noodgeval Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 & €52,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Je kunt eventueel ook kiezen voor doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat je beelden terug kunt kijken. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €150,00 per unit. Liever een systeem met HD-beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €575,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Roermond.


Postcodegebied: 6040, 6041, 6042, 6043, 6044, 6045, 6049

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie