Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nuis

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Nuis voel je je een stuk veiliger thuis. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je een gerust en veilig gevoel. Tevens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In de praktische keuzehulp bieden we populaire informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bieden we op deze site landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Nuis en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-nuis

Alarminstallatie Nuis installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch systeem dat een signaal geeft bij onraad en inbraak. Bij ongewone situaties gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Als extra optie is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een agent bekijkt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een overval, inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Nuis? Hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Op die manier kom je erachter welke risicovolle plekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er bestaan meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, E-mail, SMS, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Binnen enkele dagen ontvang je verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nuis en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De vakman demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij onraad.

Een handig alarmsysteem kopen in Nuis?

Ontvang gratis offertes van specialisten uit de regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Westerkwartier kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening. Daarbij zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok lees je er alles over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Vergeet niet dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €800,00 tot ongeveer €1300,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarieven inclusief installatie: €1100,00 tot wel €2000,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze onderdelen.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1300,00 tot +/- €3000,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Nuis.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, ID, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nuis (november 2023)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel tonen wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nuis. Zij kunnen je helpen met merken zoals Betty en Convex. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Niebert, Jonkersvaart, Marum en Boerakker.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Nuis te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Brandblusser.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Nuis vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan garant voor een zeer veilige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In de regel kan jij hier ook terecht voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, D-Link, TP-Link, Bosch, Somfy of Eufy, Netamo, Hombli, Arlo, Yale.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Nuis?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Nuis voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €500,00 en €1325,00. De totaalprijs wordt beïnvloed door welk alarm je kiest, extra services zoals een beveiligingscamera of rookmelder, de grootte van de woning en de installateur.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen checkt de centralist wat er gaande is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een expert neemt meteen contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm. D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 en +/- €52,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: e-mail, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een goedkope optie is een aantal slimme camera’s, vanaf €150,00 per unit. Heb je liever optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera voor €400,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Nuis.


Postcodegebied: 9364

Plaats een reactie