Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Moordrecht

Dankzij een alarmsysteem in Moordrecht kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een alarminstallatie schrikt inbrekers af, waarschuwt bij een inbraak en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Eveneens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp delen wij goede details over de mogelijke systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Tevens check je op deze pagina een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Moordrecht en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-moordrecht

Alarminstallatie Moordrecht plaatsen

Een alarmsysteem is een beveiligingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een verdachte poging zal het alarm afgaan en krijg je meteen melding op je smartphone. Tegen extra betaling wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De beveiliger kijkt direct mee en belt direct het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodgeval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Moordrecht? In het gedeelte hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo ontdek je welke toegangsplekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: bewegingsmelders, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en is een stuk flexibeler. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, SMS, geluidsalarm, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Moordrecht en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De woningbeveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Moordrecht?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven uit jouw regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Zuidplas hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief meldkamer koppeling, rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening. In aanvulling daarop heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dat batterijen niet eeuwig meegaan en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €750,00 tot +/- €1800,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een waterdicht systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarief inclusief installatie: €1225,00 oplopend tot €2250,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze sensors.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1350,00 tot +/- €2400,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Moordrecht.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, ID, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Moordrecht (mei 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Toch, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In dit overzicht bieden wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Moordrecht. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Velleman en Viper. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Stolwijk, Berkenwoude, Reeuwijk en Boskoop.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden handig tips om de kans op inbraak in Moordrecht te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Draadloos alarmsysteem.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Moordrecht vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Groningen zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een compleet en professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Bosch, Somfy, EZVIZ, Foscam, D-Link & Arlo, Hombli, Eufy, Yale, Eve.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Moordrecht?

De kosten van een slim alarmsysteem in Moordrecht voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €600,00 en €1375,00. De totale prijs komt tot stand door het type alarm, de extra opties zoals camerabeveiliging of gasmelder, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de actuele status is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De medewerker van de meldkamer neemt meteen contact op met de bewoners als er sprake is van inbraak of brand Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 & €32,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij ongewone situaties kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €275,00 per stuk. Liever een oplossing met HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €400,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Moordrecht.


Postcodegebied: 2761, 2811, 2840, 2841, 2913

Plaats een reactie