Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Marum

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Marum beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Je alarminstallatie schrikt inbrekers af, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarnaast heeft het huisalarm ook een melding bij brand, rook of een gaslek. Via onze adviseurs tonen wij praktische details over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens verstrekken we op dit platform een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Marum en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-marum

Alarminstallatie Marum aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij beweging slaat het alarm aan en krijg je een melding op je smartphone. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een expert ziet direct wat de situatie is en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Marum? In het gedeelte hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op deze manier weet je welke ingangen verzegeld moeten worden met een sensor. Betreffende inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, bewegingsmelders, gasdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie moeten er overal draden worden getrokken zodat het bijna niet te saboteren is. Een draadloos systeem communiceert vaak via radiogolven. en is een stuk flexibeler. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm, SMS. Een interessante keuze is een accurate melding voor de Particuliere Alarm Centrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om de pakkans te vergroten kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Marum.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De specialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Marum?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven in jouw regio

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Flink wat huizen in de gemeente Westerkwartier gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene. Eveneens heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het onderstaande blok noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Vergeet niet dat je regelmatig batterijen moet vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €775,00 tot €2200,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit gezien als een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarieven inclusief installatie: €950,00 tot ongeveer €2400,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt kies je voor bedrade sensoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1600,00 tot circa €2350,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Marum.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, tag, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Marum (december 2023)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Maar, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel bekijk je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Marum. Zij kunnen je helpen met merken zoals Texecom en Fire King. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Nuis, Niebert, Boerakker en Tolbert.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Marum te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Brandbeveiliging.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Marum vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Optioneel bieden zij de optie tot een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, D-Link, EZVIZ, Somfy, Bosch & Hombli, Yale, Eufy, Eve, Arlo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Marum?

De kosten van een slim alarmsysteem in Marum voor thuis liggen ongeveer tussen de €600,00 en €1025,00. De offerteprijs hangt af van welk alarm je kiest, extra services zoals camerabeveiliging of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt de medewerker wat de situatie is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De medewerker belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een noodgeval Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De extra kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 & €37,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een foute beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep. Bij een stil alarm hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €200,00 per camera. Liever een systeem met HD-beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €475,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Marum.


Postcodegebied: 9363

Plaats een reactie