Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nijeberkoop

Dankzij een alarmsysteem in Nijeberkoop heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Zo’n alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Evenzeer kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp bieden we uitgebreide details over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Ook bekijk je op deze site landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Nijeberkoop en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-nijeberkoop

Alarminstallatie Nijeberkoop aanleggen

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat notificaties verstuurt bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij onraad gaat vaak een sirene af en krijg je meteen melding op je smartphone. In veel gevallen wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De medewerker van de meldkamer ziet direct wat de situatie is en neemt telefonisch contact op met de bewoners. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Nijeberkoop? In het bijgaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Op deze manier markeer je welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, rookmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bedrade systemen moeten er overal draden worden getrokken wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, E-mail, lichtalarm, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes vergelijken

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt binnen korte tijd allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nijeberkoop en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die gealarmeerd worden bij verdachte omstandigheden.

Een erkend alarmsysteem kopen in Nijeberkoop?

Ontvang gratis offertes van installateurs uit de buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Ooststellingwerf houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking. Verder moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Minpunten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €775,00 – €2200,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarieven inclusief installatie: €1150,00 tot wel €2200,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bekabelde sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1600,00 tot +/- €2500,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Nijeberkoop.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, druppel, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nijeberkoop (juli 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Alleen, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In dit overzicht bieden wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nijeberkoop. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Security Center en S.O.S.. Op onze site bekijk je ook installateurs en bedrijven in Makkinga, Elsloo, Oldeberkoop en Bontebok.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Nijeberkoop te limiteren. Check ook extra informatie over Toegangscontrole.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Nijeberkoop vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan bekend om een vernuftige alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Vaak werken zij met een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, Somfy, D-Link, Foscam, EZVIZ of Eufy, Yale, Arlo, Netamo, Hombli.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat kost een alarmsysteem installeren in Nijeberkoop?

De kosten van een slim alarmsysteem in Nijeberkoop voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €550,00 en €1075,00. De normale prijs hangt af van het gekozen systeem, het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, de grootte van het huis, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij calamiteiten zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er precies gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De beveiliger neemt meteen contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijzen van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €42,50 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een foute beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €300,00 per camera. Voorkeur voor de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €450,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Nijeberkoop.


Postcodegebied: 8422

Plaats een reactie