Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Schermerhorn

Door middel van een alarmsysteem in Schermerhorn is jouw woning dag en nacht beveiligd. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Je alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, waarschuwt bij onraad en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer heeft het huisalarm ook een melding bij brand of lekkage. Via onze adviseurs doorzoek je goede details over de soorten systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Schermerhorn en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-schermerhorn

Alarminstallatie Schermerhorn installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een signalering gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Soms is jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een expert volgt de situatie meteen op en neemt telefonisch contact op met de bewoners. Bij een overval, inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Schermerhorn? In dit handige stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bedrade systemen wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep, SMS. Een interessante keuze is een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Mogelijk is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Binnen enkele dagen ontvang je meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Schermerhorn en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur geeft een uitleg over de werking van het systeem. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die gealarmeerd worden bij onraad.

Een goed alarmsysteem kopen in Schermerhorn?

Bekijk actuele prijzen bij beveiligingsbedrijven uit de buurt

Advies: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Alkmaar laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders. Eveneens moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Let erop dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €1500,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is de meest betrouwbare keuze, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1225,00 oplopend tot €1650,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bekabelde onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1200,00 tot en met €2650,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Schermerhorn.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, pincode, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Schermerhorn (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, op het moment je kiest voor een lokaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de onderstaande tabel ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Schermerhorn. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Convex en Olympia. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Spierdijk, Ursem, Scharwoude en Avenhorn.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Schermerhorn te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Bewegingsmelder.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Schermerhorn vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Steeds vaker heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, Foscam, Bosch, Somfy, TP-Link of Yale, Arlo, Eve, Eufy, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Schermerhorn?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Schermerhorn voor thuis liggen tussen de €450,00 en €850,00. De normale prijs wordt beïnvloed door het type installatie, de eventuele uitbreidingen zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ramen en deuren, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen controleert een centralist wat er precies gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een agent neemt contact op met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De tarieven van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 & €52,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een foute beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €175,00 per camera. Wil je een oplossing met HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €550,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Schermerhorn.


Postcodegebied: 1636

Plaats een reactie