Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wijdemeren

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Wijdemeren schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, geeft een melding bij een inbraakpoging en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp doorzoek je betrouwbare details over de soorten systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien bekijk je op deze pagina mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Wijdemeren en check je praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-wijdemeren

Alarminstallatie Wijdemeren installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingsinstallatie dat een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een foute beweging wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. Tegen extra betaling is jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een agent bekijkt de melding en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Bij brand, inbraak of een overval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wijdemeren? In het bijgaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo weet je welke ramen en deuren meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn diverse type alarmeringen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, SMS, E-mail, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om de pakkans te vergroten kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wijdemeren.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De beveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een goed alarmsysteem kopen in Wijdemeren?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven uit de buurt

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer mensen in de gemeente Wijdemeren laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming lichten we dat verder toe.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, de sensoren werken op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Houd in acht dat batterijen op kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €700,00 – €1550,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een betrouwbaar systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €1250,00 tot ongeveer €2300,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bedrade onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Een relatief duur systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €2000,00 – €2700,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Wijdemeren.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, ID, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wijdemeren (april 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht bekijk je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wijdemeren. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Lloyd en Proteq. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Blaricum, Huizen, Hilversum en Ouder-Amstel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven handig tips om de kans op inbraak in Wijdemeren te limiteren. Check ook extra informatie over Sirenes.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Wijdemeren vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een complete alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Steeds vaker kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, Foscam, D-Link, EZVIZ, Somfy of Netamo, Eufy, Arlo, Hombli, Eve.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Wijdemeren?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Wijdemeren voor thuis liggen ongeveer tussen de €525,00 en €1225,00. De daadwerkelijke prijs hangt af van welk alarm je kiest, extra opties zoals camerabeveiliging of brandmelder, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een noodzaak is en wie er ingeschakeld moet worden. Een specialist neemt contact op met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De tarieven van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €17,50 & €52,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij onraad kan je op diverse manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €225,00 p/stuk. Wil je een oplossing met HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera voor €600,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Wijdemeren.


Postcodegebied: 1230, 1231

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie