Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Doesburg

Dankzij een alarmsysteem in Doesburg is jouw woning dag en nacht beveiligd. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Eveneens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkages. Middels onze uitgebreide keuzehulp check je handige informatie over de meest bekende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Als laatste check je op alarmsysteemcheck.nl een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Doesburg en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-doesburg

Alarminstallatie Doesburg installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij beweging zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je in de app of per sms een melding. Als extra optie is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De operator controleert het signaal en neemt direct contact op met de klant (de bewoner). Als er sprake is van inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Doesburg? In het bijgaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en achterhaal waar inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie maak je een plan welke ingangen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld huisalarm moeten er overal draden worden getrokken wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief heeft deze kabels niet nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan diverse type alarmeringen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, SMS, E-mail, lichtalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling met de een speciale meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Desgewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Doesburg en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiligingsspecialist geeft altijd een goed instructie. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Doesburg?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven uit jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Doesburg kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met eenvoudige functionaliteiten. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over buitensirene, afstandsbediening, rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking. Daarbij heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, de sensoren werken op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Let erop dat batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €700,00 oplopend tot €2000,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt weinig last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarief inclusief installatie: €1275,00 tot ongeveer €2000,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bedrade sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze componenten.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1550,00 tot en met €3000,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief verschillende extra opties en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Doesburg.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, pas, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Doesburg (juli 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het bijgaande overzicht bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Doesburg. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Profiline en Cooper. Of zoek door naar installatiebedrijven en leveranciers in Rheden, Doetinchem, Brummen en Montferland.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Doesburg te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Brandblusser.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Doesburg vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die kunnen helpen bij het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een effectieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Vaak werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, Bosch, Somfy, TP-Link, Foscam of Hombli, Netamo, Eufy, Yale, Eve.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Doesburg?

De kosten van een slim alarmsysteem in Doesburg voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €525,00 en €1100,00. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het type installatie, de aanvullende diensten zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, het soort woning, en het onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit analyseert een operator wat er precies gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een specialist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij overval, inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 en +/- €42,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je beelden terug kunt kijken. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €225,00 per camera. Wil je een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? In dat geval adviseren we een HD IP camera, te bestellen vanaf €425,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Doesburg.


Postcodegebied: 6980, 6981, 6982, 6983, 6984

Plaats een reactie