Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bant

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Bant beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij een inbraak en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Eveneens zal het huisalarm afgaan bij brand of lekkage. In onze keuzehulp vind je betrouwbare informatie over de mogelijke systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bekijk je op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Bant en check je praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-bant

Alarminstallatie Bant laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingssysteem dat een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een ongewone beweging gaat vaak een sirene af en ontvang jij op je telefoon een melding. Steeds vaker is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een professional bekijkt wat er aan de hand is en waarschuwt de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bant? In ons speciale stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie bepaal je welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. M.b.t. inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: waterdetectoren, gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm wordt alle verbonden met draden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en kent een eenvoudige installatie. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Type alarmering

  Er bestaan meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Desgewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bant en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon ingeven die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Bant?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven in jouw buurt

Tips: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Noordoostpolder kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene, bewegingsmelders. Daarbij dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het is heel snel te installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €800,00 tot ongeveer €1250,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarief inclusief installatie: €1300,00 oplopend tot €1950,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt neem je de bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1800,00 tot ongeveer €2150,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Bant.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, pincode, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bant (mei 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Maar, op het moment je kiest voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het overzicht hieronder bekijk je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bant. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Omikron en TruPortal. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Luttelgeest, Marknesse, Rutten en Creil.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven 10 handige tips om de opties voor inbraak in Bant te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Camerabewaking.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Bant vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Flevoland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners faciliteren een complete alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Meestal werken zij met een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, Foscam, Bosch, Somfy, TP-Link & Netamo, Eve, Arlo, Eufy, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Bant?

De kosten van een goed alarmsysteem in Bant voor thuis liggen tussen de €325,00 en €875,00. De totaalprijs is afhakelijk van welk alarm je kiest, de additionele services zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij brand, inbraak of glasbreuk analyseert een operator of er iets aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. De centralist neemt contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De extra kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 & €40,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij detectie wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS. Indien je het stille alarm aanzet hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je beelden terug kunt kijken. De meest betaalbare keuze is een aantal slimme camera’s, vanaf €150,00 per camera. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €400,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Bant.


Postcodegebied: 8314

Plaats een reactie