Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Pijnacker

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Pijnacker heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Je alarminstallatie schrikt inbrekers af, waarschuwt bij onraad en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer heeft het huisalarm ook een melding bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp delen wij uitgebreide info over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Afsluitend vergelijk je op dit platform bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Pijnacker en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-pijnacker

Alarminstallatie Pijnacker aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingssysteem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging slaat het alarm aan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Soms wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker van de meldkamer analyseert de situatie en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Pijnacker? In het bijgaande stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan maak je een plan welke ramen en deuren meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: waterdetectoren, rookmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, SMS, telefonische oproep, lichtalarm, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar een speciale meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Afsluitend is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Pijnacker.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De medewerker demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die gealarmeerd worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Pijnacker?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven in direct regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met camerabewaking, rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Tevens zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna lichten we dat verder toe.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, dat werkt op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Nadelen zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €750,00 tot wel €1600,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijzen inclusief installatie: €975,00 – €1850,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bekabelde componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1600,00 tot circa €2850,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Pijnacker.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, druppel, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Pijnacker (juli 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het overzicht hieronder bekijk je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Pijnacker. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als GigaMedia en Effeff. Of bekijk leveranciers en aanbieders in Delfgauw, Berkel en Rodenrijs, Schipluiden en Nootdorp.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven relevante tips de opties voor inbraak in Pijnacker te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Pijnacker vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In potentie kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, Bosch, Foscam, EZVIZ, D-Link + Arlo, Netamo, Eufy, Yale, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Pijnacker?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Pijnacker voor thuis liggen tussen de €425,00 en €1025,00. De precieze prijs wordt gekenmerkt door het type alarm, de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij onraad en inbraak bekijkt een medewerker meteen of er een dreigende situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een agent neemt meteen contact op met de bewoners als er sprake is van inbraak of brand Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 en +/- €37,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €200,00 per unit. Wil je maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Installeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €575,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Pijnacker.


Postcodegebied: 2640, 2641, 2642, 2643

Plaats een reactie